Maratoniprogramm peibutab nii linlast kui jooksjat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene Tartu Linnamaraton
Sügisene Tartu Linnamaraton Foto: Sille Annuk

Tänavuse Tartu linnamaratoni programm on seni peetutest mõnevõrra teistsugune. Nimelt algab jooksuvõistlus reedel hoopistükkis kontserdiga. Seejärel tuleb ööjooks. Maratoni põhidistants, poolmaraton ja lühemad distantsid on kavas laupäeval.

Uueks ürituseks sel nädalalõpul on Friday Night Run ehk reedeõhtune jooks pimedas linnas. Jooksule saab end kirja panna maratoniklubis, internetis või enne jooksu kuni kella 20.30ni Raekoja platsil. Samas algab kell 20 kontsert, kus esineb Noëp. Kell 21 pääsevad jooksuhuvilised 3,7 km pikale ringile, mis kulgeb mööda sügisõhtuseid Tartu südalinna tänavaid.

Maratonijooksule lähetatakse spordihuvilised laupäeva hommikul kell 9.30 Vabaduse puiesteelt ühisstardis. Jooks kulgeb suuremalt jaolt linnas, põigates siiski ka Luunja valda. Täispikale maratonile oli end neljapäeva lõunaks kirja pannud üle 670 inimese.

Poolmaratoni ehk 21,1 km start antakse samast kell 11. Kell 14 lähetatakse teele aga 10 km jooksjad ja kepikõndijad. Ajavahemikus kell 10 kuni 11.30 saavad linnatänavail sportida lapsed.

Liiklus on esmajoones laupäeval Tartu linnas periooditi tugevasti häiritud. Autojuhid peavad arvestama ajutiste liikluspiirangutega ning jälgima märke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles