ERMi tuli maja aastapäeval õnnitlema ka Läti kultuuriminister

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna möödus aasta sellest ajaloolisest päevast, mil Eesti Rahva Muuseum avas Raadil külastajaile oma uue hoone uksed. Täna pidas muuseum sel puhul rõõmsat pidu ning muuseumi saabus õnnitlema ka Läti kultuuriminister Dace Melbārde. Tõsi, Eesti kultuuriministrit publiku seast silma ei hakanud.

Külalisi saabus muuseumisse täna nii lähemalt kui kaugelt juba hommikul, ent kella 14 paiku alanud peoks sai fuajee korralikult rahvast täis. «Kindlaim viis saada muuseum puupüsti rahvast täis on korraldada laste kontsert,» muheles ERMi direktor Tõnis Lukas osundades arvukatele vanavanematele ja vanematele.

Vaatamata sellele, et uus muuseumimaja on olnud avatud 12 kuud, leidus hulgaliselt neid, kes külastasid ERMi alles esimest korda. Lukase palve andsid esmakülastajad endast märku käetõstmisega.

Aasta jooksul on näituseala külastanud rohkem kui 305 000 pileti ostnud inimest, kinnitas Tõnis Lukas. Tema sõnul on muuseumil külastajate üle väga hea meel, samas jätkab muuseum oma põhilise eesmärgi täitmist ehk tegeleb teadustööga.

Pidupäeval väisas muuseumi ka tuntud tartlasi. Teiste seas kindral Ants Laaneots. Ta ise on muuseumit külastanud ka varem, kuid nüüd tõi ta eestlaste saamislooga tutvuma nooremad sugulased. Läti kultuuriminister Dace Melbārde oli muuseumis esmakordselt. Ta oli tänulik meeldiva vastuvõtu eest, kiitis hoone arhitektuuri ning suundus seejärel näitusi uudistama.

Peol astusid üles teiste seas Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli rütmimuusika osakonna lauljad Hanna Maarja Kangur, Anett Tamm, Khris-Marii Palksaar, Jaagup Jürgel (kitarr) ning Haaslava meeskoor. Peo lõpuks korraldas ansambel Kukerpillid simmani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles