Põltsamaa autosilla avamine lükkub kuu aega edasi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa autosilla ehitustööd selle aasta juuli lõpus.
Põltsamaa autosilla ehitustööd selle aasta juuli lõpus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Juunis algasid Põltsamaa ainukesel autosillal kauaoodatud ehitustööd. Remondi ajal masinad sealt üle ei saa ning liiklus on suunatud linnast välja. Kui esialgse ehitusgraafiku järgi pidid autod taas sillalt üle pääsema septembri lõpus, on praeguseks selge, et remonttööd valmis ei saa.

Põhisillal on mõlemal pool veel eraldi kanalisillad, mille ehitusel tulid välja ettenägematud tööd, millega esialgu ei osanud ehitaja arvestada. «Tuli tugiseinu betoneerida juurde, mis olid projektivälised. Valada tuli veel peale- ja mahasõidu plaate. Need viisid tööd esialgsest graafikust välja,» tõdes Põltsamaa linnamajandusosakonna juhataja Aivar Aigro.

Aigro ütles, et ehitaja pole süüdi, kuna tegemist on ootamatute töödega, mis tulevad ehitusel maa seest välja ja neid ei osanud projekteerija näha.

Järgmisel nädalal algavad sillal hüdroisolatsioonitööd. Selleks peab kuiv ilm olema, kuna vihmaga ei saa neid töid teha. Asfalteerimine on kavas 19.-20. oktoobrini. Kui kõik läheb hästi, on oktoobri teises pooles autosild liikluseks taas avatud. Kõik oleneb aga ilmataadist, sest kui ilm hakkab vingerpussi mängima, ei pruugi Aigro sõnul kõik plaanipäraselt minna.

Pärast avamist jätkuvad veel viimistlustööd piirete sättimise, valgustuse ja haljastusega.

Sillatöid teeb Nordpont. Tööde maksumus on ligikaudu 620 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles