Pime tütarlaps läbib Tartu linnamaratoni 10 kilomeetri rahvajooksu õlgadel kantaval jooksutrenažööril (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Platvormi kavand.
Platvormi kavand. Foto: Scult

Rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine SCULT ja vabatahtlikud spordisõbrad viivad 7. oktoobril toimuva Tartu linnamaratoni 10 kilomeetri distantsile pimeda tütarlapse Mari-Liis Tähe. Eriliseks teeb jooksu see, et distantsi läbib neiu vabatahtlike poolt õlgadel kantaval jooksutrenažööril.

Mari-Liis Täht kaotas nägemise kolmandas klassis. Sellest hoolimata tegeleb ta aktiivselt pimedate lauatennisega ning on sooritanud isegi langevarjuhüppe. Talle meeldivad kõikvõimalikud ekstreemsused ja arvab, et kui ta oleks nägija, siis ta oleks kindlasti kas lennukipiloot või suusahüppaja.

«Ka rahvajooksu läbijooksmine teiste jooksjate peade kohal on minu jaoks omamoodi ekstreemsus ning unistuse täitumine - seega ootan Tartu linnamaratoni päeva suure põnevusega,» ütles Mari-Liis Täht.

Sotsiaalse sõnumiga ettevõtmise eestvedaja Ott Pärna sõnul on see mõeldud ühelt poolt pööramaks tähelepanu vaegnägijate ja laiemalt puudega inimeste sportimisvõimalustele.

Teisalt kutsutakse SCULT kommuuniga liituma igas vanuses uusi spordivabatahtlikke. Liikumine on vabatahtlik, seega piisab vaid meeldimisnupu vajutamisest SCULT Estonia Facebooki lehel, mille kaudu saab informatsiooni kõikvõimalike spordivõistluste kohta, mis vabatahtlkke otsivad. Lisaks leiab infot veebilehelt http://www.scult.com/.

SCULT on Eestist välja kasvanud rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine, mis viib omavahel kokku vabatahtlikke ja spordisündmuste korraldajaid, seda nii Eestis kui üle maailma.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles