Galerii: Tartu rattamaratoni lastesõitudelt võttis osa ligi 3000 last

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu 20. rattamaratoni sündmuseid said väärika alguse täna, mil ligi 3000 last osalesid Tähtvere spordipargis rattamaratoni lastesõitudel. Osalejaid oli lastesõitudele tulnud isegi Lätist.

Kuni 8-aastastele mõeldud tillusõidud tõid starti 2134 pisikest ratturit. Kuni 5-aastased läbisid 400 meetri pikkuse raja, 5 ja 6-aastased sõitsid 700 meetrit ning 7-8 aastased läbisid 1-kilomeetrise raja. Minimaratoni 5,1 kilomeetri pikkusel distantsil osales 774 noort spordihuvilist.

Kolmeaastaste vanuseklassis ületas finišijoone teiste hulgas ka Valters Spilbergs Lätist, kes oli rattamaratonile tulnud terve perega. Tema isa Grits Spilbergs selgitas, et nad tulid rattamaratonile lausa kaheksakesi.

«Poisid, 3-aastane Valters ja 10-aastane Karlis sõidavad täna lastesõite, aga homme teeb Karlis ka 40-kilomeetrise etapi kaasa. Mina ise lähen 89-kilomeetri pikkusele rajale,» selgitas Spilbergs, kes on Tartu rattamaratonilt koos perega juba mitu aastat osa võtnud.

Kui lühemal distantsil tuli kukkumisi üsna vähe ette, siis pikemal distantsil neid ikka juhtus. Nimelt oli 700-meetrisel ja kilomeetrisel distantsil tarvis väikestel ratturitel ka mäkke vändata ja sealt taas alla sõita. Just laskumisel kaotas nii mõnigi laps ratta üle kontrolli ning tulemuseks kokkupõrge maaga.

5-aastane Liselle Laura Lemloch läbis 700-meetrise raja kukkumiseta. Tema roosa rattakiivri külge oli ka kaamera kinnitatud. «See on tal juba kolmas Tartu maratoni rattasõit. Jätame selle video mälestuseks ning ilmselt on tal tulevikus ka huvitav seda vaadata,» märkis Liselle Laura isa Heikki Lemloch, kes ka ise homme rattamaratoni starti läheb.

Homme kell 10.00 antakse Otepääl start Tartu 20. rattamaratoni pikale, 89-kilomeeteri pikkusele distantsile. Võistlusel on veel 21-e kilomeetrine ja ka 40-kilomeetrine distants, kus kokku osaleb ligi 5000 ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles