Vaimastveres saab nüüd jalgpalli mängida ka siis, kui väljas on kottpime

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel sügisel valmis Vaimastveres Eesti kõige uuem jalgpalli kunstmuruväljak, mis sai tänavu juurde olulised täiendused. Nimelt on seal nüüd ka piirdeaiad, istepingid, varjualused ja valgustus. Tänu neile uuendustele on  nüüdsest võimalik väljakut kasutada aastaringselt.

Jõgeva vald eraldas väljakule piirdeaia, väravate taguste pallivõrkude ja valgustuse tarvis 110 000 eurot. Et neile rajatistele kulus 104 000 eurot, otsustas vallavalitsus  üle jäänud 5000 euro eest muretseda platsile ka varjualused mängijate tarvis ning pingid pealtvaatajatele.

«Vaimastvere Arenat kasutab sisuliselt kolm kohalikku klubi, SK Noorus 96, Jõgeva Wolves ja SK Illi. Kusjuures Noorusel ja ka Illil on mitu treeningruppi,» märkis Jõgeva vallavolikogu esimees Tiit Lääne.

Nüüd, mil valgustus paigas, saab Vaimastvere kunstmuruväljakul jalgpallitrenne läbi viia aasta ringselt. Et talvel lumi trenni ei häiriks muretses vald kunstmuru platsi kõrval asuvale Vaimastvere koolile ka ATV.

«ATV-l on olemas sahk ja lumepuhur. Sellega hakkab jalgpalliplatsi ja ka kooli ümbrust korras hoidma kooli majahoidja,» lisas Lääne.

Sarnaselt aasta tagasi peetud Vaimastvere uue jalgpalli kunstmuruväljaku avamisele, peeti eile Vaimastvere Arenal taas jalgpallimatš Jalgpalliliidu ja kohaliku vutiklubi SK Illi vahel. Sel korral oli kohtumise põhjuseks väljakule paigaldatud piirdeaedade ja valgustuse sisse õnnistamisega. 

Eilse jalgpallimatši võitis kohalik jalgpalliklubi SK Illi tulemusega 2:0. Mõlemad väravad sündisid esimesel poolajal.

Esimese neist realiseeris Marko Murumaa, kes pärast osavat läbiminekut Jalgpalliliidu satsi väravavahi Toomas Tohvriga silmitsi jäädes palli osavalt väravavõrku suunas. Teine värav sündis poolaja lõpusekundeil, mil nurgalöögist kasti lennanud palli toimetas tugeva pealöögiga väravasse Daniel Aganitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles