Kunstnik näitab pilte väga isiklikus ruumis

Põim Kama
, Kultuurikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Nelk avas näituse oma kodus.
Marge Nelk avas näituse oma kodus. Foto: Kristjan Teedema

Supilinna päevadel avas fotograaf Marge Nelk oma Herne tänava ruumikas kodus korternäituse.


Lisaks Nelgi loomingule on külastajatel võimalik saada ülevaade tema elu- ja töötingimustest, mis loob kogu näitusele intiimse ja isikupärase tausta.

Nelgi sõnul oligi tema eesmärk vahetu kontakt külastajatega, mida anonüümne galeriinäitus ei võimalda. Kunstnik laseb vaatajatel heita pilgu nii oma töödele kui ka isiklikule ruumile ja keskkonnale, millest tööd on inspireeritud.

Nelgi looming on sügavalt isikupärane. Läbivaks tooniks on unenäolised ja ebarealistlikud motiivid, muinasjutulised maastikud, kihilisus, õhulisus ja tooruseni võimendatud koloriit. Tema pildid on detailirikkad ja nõuavad süvenemist. Just sellist süvitsi vaatlemist ja dialoogi tekkimist nii pildi kui ka kunstniku endaga võimaldab korternäitus suurepäraselt.

Väljapaneku tööd erinevad formaadilt, sisult ja vormistuselt. Need on raamitud väga erinevatesse taaskasutussüsteemist leitud vanadesse raamidesse.

Läbivaks kontseptsiooniks on kunstnik kui inimene ja tema sisemised maastikud. Nelk toob vaataja ette endale olulised ruumid vaimses ja füüsilises mõttes. Ühest küljest oma mõtted, unenäod, tunded ja kujutlused ning teisest küljest kõige isiklikuma ruumi – kodu. Just see põimibki näituse mõjusaks tervikuks.

Supilinlase näitus
• Fotograaf Marge Nelk avas oma korteris Supilinnas näituse «Sissevaade».
• Näitust saab kokkuleppel kunstnikuga vaadata esialgu määramata aja jooksul, kui võtta temaga ühendust meilitsi marge@offline.ee või telefonil 5665 8496.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles