Galerii: õunaõuepäev tõi Tähtvere rahva aedadesse ja tänavatele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist aastat järjest korraldab Tähtvere selts oma linnaosa päeva õunaõuepäeva nime all. Kui eelnevad päevad sadas pidevalt hoovihma, siis tänane soe ja ilus ilm oleks just nagu festivali jaoks tellitud. Mitmesugused tegevused erinevatel Tähtvere tänavatel ja mõnus ilm on just need põhjused, mis tõid ja toovad jätkuvalt inimesed Tähtvere tänavatele uudistama. 

Kõige enam rahvast on Tartu ingeri maja platsil aadressil Veski 35. See koht on tänavu festivali südameks. Seal on palju tegevust lastele ning saab kuulata ja vaadata esinemisi. Platsil jalutajad saavad osta taluturult erinevaid sügisande, käsitööleiba, ehteid ja palju muudki. Samas aias on veel auto järelkäru, kuhu sai Tallinna loomaaia elevantide jaoks õunu ja teisi sügisande viia. 

Õunaõuepäevadel jagub tegevust aga Tähtvere peaaegu igasse nurka. Mööda ei saa minna kodukohvikutest, mida sel korral on pea kakskümmend. Kohvikutes leidub muidugi rohkelt küpsetisi õuntega. Osa kodukohvikuid on õunaõuepäevaks mõelnud ka kindla teema. Nii näiteks kohtus Jakobsoni 18 õuekohvikus muinasaeg tänapäevaga. Sealt võis päeval saada lõkkel valminud pajarooga, kohvi ja kooke. Kohvikus oli veel muinasnurk, kus tehti juttu Eesti muinasajast, näidati ehteid-rõivaid ning müüdi temaatilisi tooteid.

Õunaõuepäeval jagub tegevust kuni kella 21ni. Täpsema programmiga saab tutvuda seltsi kodulehel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles