Annelinnas valmis kogu linnaosa läbiv kergliiklustee

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna uus kergliiklustee.
Annelinna uus kergliiklustee. Foto: Erge Jõgela

Annelinnas on valmis uus 3,3-kilomeetri pikkune kergliiklustee. Tee algab Turusilla juurest Pikalt tänavalt ja kulgeb Mõisavahe tänavani. Seda ääristavad erkkollased toolid ja lauad, mis pakuvad teel kulgejale hea võimaluse jalgu puhata.

Tee on suuremalt jaolt 4–4,5 meetri laiune. Anne tänaval Sõpruse puiesteel ja Anne 89 vahelises lõigus on mõlemas suunas ehitatud välja pooleteist meetri laiune eraldi jalgrattarada.

Projekteerijad on kujundanud kogu jalgratta- ja jalgtee trajektoori ühtseks tervikuks. Paaril kilomeetril jagub erineva iseloomuga puhkekohti, kus saab istuda ja malet või kaarte mängida, piknikut pidada, lauatennist mängida ja rulatada. Lastele on karussell ja vedrukiigud.

Uue tee valmimist tähistab linn 19. septembril autovaba nädala raames ühise rattasõiduga, mis algab teisipäeval kell 10.45 raekoja eest.

Kesklinna Mõisavahe tänavaga ühendava kergliiklustee projekteerisid Keskkonnaprojekt OÜ ja TajuRuum OÜ, ehitasid OÜ Teearu Grupp ja OÜ Kivipartner. Tee maksumus koos sademevee ärajuhtimisega oli 1,8 miljonit eurot. Jalg- ja jalgrattatee ehitus sai rahastuse Euroopa regionaalarengufondi linnapiirkondade jätkusuutliku arengu meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles