Pildid: tulevast nädalast on Tähtveres avatud linna teine koertepark

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadel ja suvel on Tähtvere linnaosas Laulupeo puiestee ja Kreutzwaldi tänava vahel käinud ehitustööd, et septembrikuus avada linna teine koerte jalutusaedik. Kuigi väljak pole veel täiesti valmis, on koeraomanikud selle üles leidnud ja loomadega seal seeski käinud. Ametlik avamine on järgmisel nädalal.  

Tähtvere jalutusaedik on samasugune nagu möödunud aastal Annelinnas Sõpruse silla kõrval Emajõe rohealal avatud Tartu esimene koerte jalutuspark. See koosneb kahest eraldi aiast: suurem on mõeldud suurtele koertele ja pisem väikestele neljajalgsetele sõpradele. Neis on mitmesuguseid treenimisvahendeid, nagu poomid ja redelid. Valgustusega aias on veel pingid, prügikastid ja teerajad. 

Tartu linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg ütles, et tööd on jalutusplatsil enam-vähem valmis, kuid puudu on kasutusluba, mis tuleb järgmisel nädalal. Väravaid lukus hoitud aga ei ole, sest aedik on korras. Nii on Tammeoru sõnul loomaomanikud juba kasutanud võimalust, et seal koertega mängimas käia.

Tähtvere koertepargi rajamine läks maksma natukene üle 30 000 euro. Praegu on teada ka see, et kolmas koertepark tuleb 2018. aastal Annelinna Mõisavahe tänavale, mille lähedal käib praegu ringtee ehitus. Aedik on planeeritud järgmise aasta eelarvesse, mis on veel kinnitamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles