Valga politsei tabas kooli pommiga ähvardanu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommikahtluse tõttu suleti Valgas Jaama puiesteel liiklus.
Pommikahtluse tõttu suleti Valgas Jaama puiesteel liiklus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga politseinikud kuulasid üle 15-aastase noormehe, keda kahtlustatakse koolile pommiähvarduse tegemises ning noormees tunnistas oma süü üles.

Täna, 25. aprillil tehti Valgas asuvale õppeasutusele pommiähvardus. Kohale saabunud politseinikud ja päästeametnikud evakueerisid koolis viibinud inimesed.

Demineerijad lõhkekeha ei leidnud.

Juhtunu asjaolude uurimiseks alustas Lõuna Prefektuur kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Tatjana Tamm ütles, et Valga politseinikud kuulasid noormehe kahtlustatavana üle. «Kahtlustatav tunnistas oma süü üles,» lisas ringkonnaprokurör.

«110 pole naljategemise koht. Peab endale aru andma, et ka libaväljakutse puhul tegelevad politsei ja päästeametnikud igal juhul asjaolude kontrollimisega. Seega suunakse sündmuskohale suurem ressurss, kuid samal ajal võib keegi teine reaalselt abi vajada. Samuti on see järjekordne näide sellest, et pommiähvarduse teinud isik tabatakse,» kommenteeris Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles