Ilm mängis künnivõistluse korraldajaile vingerpussi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu järjestikkust vihmast päeva muutsid künnivõistluste paiga Rõhu aias pehmeks ja poriseks.
Mitu järjestikkust vihmast päeva muutsid künnivõistluste paiga Rõhu aias pehmeks ja poriseks. Foto: Sille Annuk

Eesti künnimeistrivõistlusi peetakse tänavu Tartu vallas Rõhul maaülikoolile kuuluvas katseaias ja Haage Agro põldudel. Ilmaolud võistlejaid just ei hellita ja nii tuli korraldajail teha ürituse kavasse korrektiive.

Nimelt pidi mõõduvõtt algama täna kõrrepõllu künniga, kuid et taevataat on viimastel päevadel olnud vihmaga eriti lahke, tuli täna alustadamõõduvõttudega rohumaal. Nii loodavad korraldajad, et laupäevaks muld pisut taheneb ja pääseb suure tehnikaga ka kõrrepõllule. Laupäevaks ennustab ilmateenistus kuivemat ilma. Reede õhtul pole vihmalisa siiski veel välistatud.

Ilmaoludega põhjendas oma hilinemist ka ürituse avama pidanud maaeluminister Tarmo Tamm. «Pidin Lõunakeskusest läbi minema ja kummikud ostma,» sedastas ta. Ürituse toimumispaigas kippus maapind tõesti mitmel pool poriseks minema, seega soovitus neile tehnikahuvilistele, kes tahavad üritust külastada laupäeval: kummikud jalga!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles