Euroopa juhtivate ülikoolide prorektorid kohtuvad Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli rektor Volli Kalm.
Tartu ülikooli rektor Volli Kalm. Foto: Sille Annuk

14. ja 15. septembril kohtuvad Tartu ülikoolis Euroopa tippülikoole ühendava võrgustiku The Guild (the Guild of European Research Intensive Universities) prorektorid, et arutada Euroopa Liidu teadus- ja kõrghariduspoliitikat.

Tartu ülikooli rektori Volli Kalmu sõnul arutatakse kohtumisel kaht suurt teemat - Euroopa Liidu kõrgharidusstrateegia tulevikku ning võrgustikku kuuluvate ülikoolide koostöövõimalusi Euroopa teaduspoliitika kujundamisel.

Nii näiteks sõnastatakse võrgustiku soovitused ja tagasiside akadeemilise mobiilsuse programmile Erasmus Plus ja juulikuus avaldatud Lamy raportile, mis sedastab, et investeeringutel teadusesse ja innovatsiooni on keskne roll Euroopa tuleviku kujundamisel.

«Eelmisel nädalal arutasime Brüsselis juhatuse liikmetega Guildi tegevusstrateegiat ja leppisime kokku nii Guildi lähiaja ühistes koostööinitsiatiivides kui ka liikmesülikoolide võimalustes meie ühise Brüsseli esindushoone ja sealse tugimeeskonna kasutamisel,» rääkis Kalm.

The Guild on 2016 suvel loodud Euroopa teadusülikoolide organisatsioon. Vaatamata oma lühikesele tegutsemisajale ollakse end juba tõestanud aktiivse ja tõsiselt võetava kaasarääkijana Euroopa kõrgharidus- ja teadusringkondades. Liikmesülikoolid on ühiselt esitanud ettepanekud 9. raamprogrammi avamiseks, Horisont 2020 ning Erasmus+ vahehindamisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles