Õunaõuepäeval saab arutleda Tartu kultuuripealinnaks kandideerimise teemadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurilinn Tartu.
Kultuurilinn Tartu. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus ootab linlasi pühapäeval, 17. septembril kell 12 Tähtvere päevakeskusesse (Veski 35), et arutleda Tartu kandideerimise üle 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks. Tähtvere õunaõuepäeva raames on kõigil linnakodanikel võimalik avaldada oma mõtteid seoses Tartu kandidatuuriga. 

Et avaliku arutelu võõrustajaks on Tähtvere selts oma festivali- ja kodukohvikute päevaga, keskendutakse kogukonna ja asumiseltside temaatikale. Kutsutud külalistena saavad avalikul arutelul sõna 2018. aasta Supilinna päevade peakorraldaja Kaisa-Maria Ling, ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho ning arhitekt Tiit Sild. Arutelu modereerib linnavalitsuse kultuuriteenistuse peaspetsialist Erni Kask.

«Teatud mõttes on Tartu olnud kultuuripealinnaks valmis juba üle kümne aasta. 2011. aasta tiitli konkurentsis jäime napilt alla Tallinnale. Et olla seekord paremini kandidatuuriks valmis, vajame iga tartlase mõtteid, arvamusi ja ettepanekuid, kuidas meie linna paremaks, sõbralikumaks  ja elamisväärsemaks muuta,» rääkis kevadest alates kandidatuuri ettevalmistamisega seotud olnud kultuuriteenistuse peaspetsialist Erni Kask.

Sel sügisel kuulutab kultuuriministeerium välja konkursi, et teada saada üks Eesti linn, mis hakkab 2024. aastal kandma Euroopa kultuuripealinna tiitlit. Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juures tegutsev Tartu 2024 korraldustoimkond on alustanud kandidatuuri ettevalmistavaid tegevusi ning on korraldanud mitmeid temaatilisi ümarlaudu ja arutelusid.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles