Uuenenud Kaarsild avatakse oktoobri alguses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsilla remont hakkab lõppema.
Kaarsilla remont hakkab lõppema. Foto: Margus Ansu

Tänavu aprillis alanud Tartu Kaarsilla ümberehitustöödega ollakse graafikus ja põhjalikult uuendatud sild on kavas jalakäijatele avada oktoobri esimesel nädalal. 

1950. aastate lõpul ehitatud jalakäijate sillal remonditi kõik põhikonstruktsioonid. Rekonstrueerimise käigus lammutati vanad raudbetoonist kõnniteed ning laiendati silda mõlemalt poolt meetri jagu.

Sillale tulevad ka uued peale- ja mahatulekud, mis on mugavad nii rattureile kui ka lapsekäruga või ratastoolis liikujaile. Kesklinnapoolses osas on välja ehitatud kaldapromenaade ühendav sillaalune kergliiklustee. Töövõtjal on jäänud ehitada veel katendid ja piirded, teha värvi- ja elektritööd ning paigaldada vuugid.

Sillale tulevad ka uued valgustus- ja elektrisüsteemid. Linn teeb koostööd Eesti kunstiakadeemia uusmeedia osakonna magistrantidega, kes loovad sillale valgus- ja helikujunduse, mida saab pärast silla avamist iga päev nautida.

«Silda remontiva ASi TREV-2 Grupi jaoks oli tegemist tehniliselt keerulise tööga - sillaaluseid metallist kandekonstruktsioone paigaldati jõel ujuvatelt pontoonidelt, vanade amortiseerunud tugiosade väljavahetamiseks tuli Kaarsild üles tõsta. Heas koostöös on suudetud lahendada ka kõik vana silla remondi käigus paratamatult ilmnevad ettenägematud probleemid,» rääkis linnamajanduse osakonna teede teenistuse juhataja Urmas Mets.

Kaarsilla rekonstrueerimine läks maksma  779 967 eurot. Rekonstrueerimisprojekti autor on OÜ Tinter-Projekt.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles