Tartu valis välja möödunud aasta parimad ettevõtjad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lydia hotell lõi juurde 59 uut töökohta.
Lydia hotell lõi juurde 59 uut töökohta. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus kuulutas teisipäeval välja konkursi «Parim ettevõtja 2016» võitjad. Enim töökohti loonud ettevõtja tiitli pälvis OÜ Lydia Hotell, mis lõi 2016. aastal juurde 59 uut töökohta. 

Suurim ekspordikasvataja on AS Kodumaja. Firma müügikäive oli 2016. aastal 65,6 miljonit eurot, millest eksport moodustas 99 protsenti. Eksporti kasvatati 8,98 miljoni euro võrra. Kodumaja põhitegevus on puitkarkassehitiste projekteerimine ja ehitamine tehases toodetud elementidest. 

Suurimaks investeerijaks nimetas linn aktsiaseltsi Tartu Keskkatlamaja, mis on tootnud ja müünud soojusenergiat juba üle 30 aasta. Investeeringutest enamiku ehk 5,46 miljonit eurot moodustas uute soojus- ja jahutustorustike ehitus ja olemasolevate rekonstrueerimine. 

Kiireima kasvuga väikeettevõtjaks kuulutati OÜ KRC Ehitus. Firma tegeleb ehitustööde peatöövõtuga, projekteerib ja juhib ehitusprojekte. 

Tartu kutsehariduskeskuse parima koostööpartneri kategoorias tuli võitjaks kooli pikaaegne partner OÜ Hotell London. 

Edukaim meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtja on OÜ Medita Baltics. Medita kliinikus töötab 25 inimest, neist 18 arsti. 

Tartu teaduspargi aasta ettevõtte tiitli pälvis osaühing ProtoLab. Ettevõte pakub tuge metallitööga tegelevatele või sellega alustavatele ettevõtetele. Ettevõte rajati 2003. aastal ning tema müügikäive kasvas 2016. aastal 1,9 korda 538 664 euroni.

Parimaid ettevõtjaid on valitud alates 1998. aastast. Võitjate autasustamisüritus peetakse 28. septembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles