Saalihokimängijad sisenevad Läti liigasse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihoki
Saalihoki Foto: Urmas Luik

Valitsev Eesti meister EMÜ SK saalihokimeeskond hakkab sellest aastast mängima ka Läti meistriliigas. Esimesed mängud on juba sel nädalavahetusel, Tartusse jõuab sari 23. septembril. Eesti naiste saalihokikoondis valmistub aga maailmameistrivõistlusteks ning lööb samuti Läti liigas kaasa, et saaks enne detsembrikuist turniiri väärtuslikke mänge.

Pääsme MM-turniirile võitles Eesti saalihoki koondnaiskond välja veebruarikuus Itaalias Celanos peetud kvalifikatsiooniturniiril. Maailmameistrivõistluste finaalturniiril toimub detsembris Slovakkias Bratislavas. Finaalturniiril osaleb 16 naiskonda. Eesti asub maailma reitingus 20. kohal.

Teist hooaega järjest valmistub koondis hooaja kõige olulisemateks hetkedeks Läti naisteliigas. Koondise peatreener Pavel Semenov ja abitreener Joel Heine avaldasid arvamust, et mullune kogemus näitas Läti liiga head taset ning see annab Eesti koondise ettevalmistusele palju juurde.

Läti liiga algab eestlannade jaoks eesoleval laupäeval, 16. septembril kell 12, mil Kocenis kohtutakse Rigas Lauvase naiskonnaga. Kokku osaleb liigas seitse naiskonda.

Meeskondi lööb Läti liigas kaasa 12 ning saalihoki tase on võrreldes Eestiga kõrgem. Ala ise on ka populaarsem. Finaalmänge vaatab 4000 - 5000pealine publik, rääkis EMÜ SK võistkonna liige Paul Padrik.

«Otsisime teistsugust väljundit lisaks Eesti liigale,» põhjendas ta Läti liigasse sisenemist. Samuti soovitakse saada Tartusse kõrgematasemelisi mänge, et saalihoki saavutaks Tartus suurema kandepinna. Ka meeste mängud algavad sel nädalalõpul. Läti liigas loodab võistkond jõuda kaheksa parema hulka. Eesti meistritiitlit tahetakse mõistagi kaitsta, sedastas Padrik. Kahe riigi meistriliiga mängud on nii seatud, et omavahel need ei kattu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles