Pahade Poiste ja Ristiisa omanikud avavad raeplatsil uue pubi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue pubi omanikud Jaanus Sults (vasakul) ja Kalle Tammeorg teevad veel viimaseid ettevalmistusi, et lähinädalatel RP 9 külastajatele avada.
Uue pubi omanikud Jaanus Sults (vasakul) ja Kalle Tammeorg teevad veel viimaseid ettevalmistusi, et lähinädalatel RP 9 külastajatele avada. Foto: Sille Annuk

Kevadel sulges Raekoja platsil uksed kohvik Kapriis. Seejärel seadsid end Raekoja plats 9 ruumides sisse järgmised üürnikud, et peagi uus pubi avada. Uued omanikud on tartlastele juba tuttavad tegijad, sest neile kuuluvad Tartus veel pubid Pahad Poisid, Ristiisa ja Big Ben.

Uus pubi kannab nime RP 9 ja see on plaanis avada lähinädalatel. Omanike Kalle Tammeoru ja Jaanus Sultsi sõnul on see selge viide asukohale ja lühend aadressist. 

«Meil käis palju nimesid läbi, aga ei tahtnud pubile panna nime, mis seoks meid konkreetse teemaga. Lõpuks jäi lühendatult aadress, mis ei lükka meid kuskile raamidesse,» rääkis Sults. 

Omanikud kavatsesid pubi plaani kohaselt avada palju varem kui septembris. Esialgne mõte oli  minna natuke lihtsamat teed: teha väike värskenduskuur ja koht uue nime all avada. Kuna omanikel õnnestus saada ruumide pikemaajaline üürileping, otsustasid nad rohkem vaeva näha ja pubisse julgemalt investeerida.

Uues pubis on istekohti 70 ringis. Endisest kohvikust Kapriis pole seal jälgegi, sest kõik on seal ümber tehtud, alustades baarileti asukohast kuni lae ja põrandani välja. Ruumides on mööbel olemas, kuid enne avamist tuleb põhjalikult tegeleda menüüga, mida kokkadel tuleb läbi harjutada ning teenindajatel tundma õppida. 

Uues kohas hakatakse pakkuma pubitoite. Selleks et oma teistele pubidele otsest konkurenti mitte juurde tekitada, astub Tammeoru kinnitusel RP 9 nii-öelda sammu ülespoole ja pakub lisaks pubitoitule natukene lihvitumat ja kallimast toorainest valmistatud sööki. Üks roogi, mida pakkuma hakatakse, on näiteks laagerdatud veisemarmorliha. Lõuna ajal pakub RP 9 nagu teisedki söögikohad päevapraade. 

Menüüs on veel eelroad, supid, magustoidud, suupisted, aga ka pontšikud. Kuna paljud tartlased teavad, et kunagi ammu tegutses samades ruumides pontšikubaar, soovib Tammeorg pontšikute pakkumisega seda mälestust natuke säilitada. 

Uues pubis on üleval kolm eri suurusega televiisorit. Kui Pahades Poistes on üsna suur rõhk jalgpalli ja muu spordi näitamisel, siis uues kohas näidatakse Jaanus Sultsi kinnitusel ainult kõige tähtsamaid mänge. Jalgpallipubiks RP 9 muutuda ei soovi.

Tartu Raekoja platsi uue pubi RP9 interjöör.
Tartu Raekoja platsi uue pubi RP9 interjöör. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles