Rahvusvahelised raamatukogupäevad jõuavad ka linnaraamatukogusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu.
Raamatukogu. Foto: Tairo Lutter

Tartu linnaraamatukogu ühines suvel rahvusvahelise liikumisega Get Outside the Lines ehk Astu raamidest välja. Selle raames korraldavad kõik liitunud raamatukogud üle maailma septembri teisel nädalal niinimetatud raamidest välja üritusi oma raamatukogu külastajatele ja kogukonna liikmetele. 

Ettevõtmise mõte on üheskoos juhtida laiemat tähelepanu sellele, kuidas raamatukogud ja neis tehtav on viimasel ajal muutunud ning on muutumises. Raamatukogu ootab huvilisi tegevustubadesse ja ringitööst osa saama 11. -17. septembrini.

Linnaraamatukogus saab ikka jätkuvalt raamatuid ja teisi teavikuid laenutada. Seal toimuvad põnevad kohtumised kirjanike ning teiste kultuuritegelastega. Kuid teadmised levivad tänapäeval väga mitmel moel ja nii on raamatukogudeski toimumas muutused nende erinevate viisidega kaasa minemiseks.

Esmaspäevast kuni nädala lõpuni leiavad linnaraamatukogus aset mitmed sündmused, mis tutvustavad lähemalt hiljutisi uusi teenuseid. Näiteks esmaspäeval ja kolmapäeval tutvustatakse tehnikakirjanduse saalis noortele 3D-printimise vigureid, kolmapäeval ja reedel aga toimub overlok-õmblemise nippide jagamine kogenud õmbleja poolt Annelinna harukogu õmblustoas ja tehnikakirjanduse saalis. Reedel, 15. septembril jätkab Tammelinna harukogus lauamänguhuviliste kooskäimine juba oma kuuendat hooaega.

Septembri keskel toimuvad teatavasti erinevates linnaosades taas linnaosapäevad ja linnaraamatukogu on seal samuti kohal. Linnaraamatukogu osaleb 16. septembril Annelinna päevadel, kus osaleb pop-up teenustega. Samuti ollakse kohal 17. septembril Tähtvere kogukonnafestivalil, kutsudes koos meisterdama ja mängima.

Kõigest lähemalt ja sündmuste kavast saab lugeda linnaraamatukogu koduleheküljelt www.luts.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles