TÜ spordihoones algavad peagi 10 miljonit eurot maksvad ehitustööd

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ spordihoone läheb peagi remonti.
TÜ spordihoone läheb peagi remonti. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu ülikool allkirjastab sellel kolmapäeval spordihoone juurdeehitise ehituslepingu. Samuti esitletakse uuel hooajal ülikooli esindava korvpallimeeskonna koosseisu.

Konkursi ehitaja leidmiseks kuulutas TÜ välja käesoleva aasta juunis. Hanke võitsid AS Tartu Ehitus ja OÜ KRC Ehitus. Septembriks on protsess jõudnud nii kaugele, et lepingule saab anda allkirjad ning täpsemaid uuendusi lähemalt tutvustada.

Spordihoone ehitustööd maksavad üle 10 miljoni euro. Koos uue mitmefunktsioonilise saaliga ehitatakse tööde käigus sporditeaduste ja füsioteraapia instituudile uus õppe- ja teadushoone. Sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhataja Priit Kaasiku sõnul mõjutab spordihoone juurdeehitis instituudi õppe- ja teadustööd väga olulisel määral, sest praegu on neil nii õppekavad kui ka laboratoorne tegevus eri hoonetes laiali ja seetõttu kannatab nii metoodiline koostöö teadustöö vallas kui tudengite sisuline osalemine instituudi elus.

Tartu ülikooli korvpallimeeskond saab tänu juurdeehitisele uue, mitmefunktsioonilise kodusaali, kus lisaks spordiüritustele on võimalik korraldada konverentse, kontserte ning muid suurüritusi.

Lisaks lepingu allkirjastamisele astub 13. septembril esimest korda avalikkuse ette uues koosseisus Tartu ülikooli korvpalli esindusmeeskond. Esimesed kontrollkohtumised on uue peatreeneri Priit Vene käe all peetud ning ametlik hooaeg algab oktoobris. Üritusel tutvustatakse uusi mängijaid ning tuleva hooaja plaane ja ootusi.

Ülikooli akadeemiline spordiklubi jätkab samas majas tegevust ka ehituse ajal. Uus, mitmefunktsiooniline saal valmib 2018. aasta aprilli lõpuks. Järgmise aasta novembri lõpuks valmib aga teaduskonna plokk ja rekonstrueeritakse vana pallisaal ja administratiivkorpuse osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles