Muuseumid kutsuvad vanavanemate päevale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1990. aastate menumasinad osalevad maanteemuuseumis paraadil.
1990. aastate menumasinad osalevad maanteemuuseumis paraadil. Foto: Toomas Huik

Pühapäeval tähistatakse Eestis taas vanavanemate päeva. Lisaks pereringis korraldatavatele kokkusaamistele pakuvad päevakohast eriprogrammi ka mõned muuseumid.

Maanteemuuseum Põlvamaal korraldab näiteks 1990. aastatel soetatud autode paraadi «Roostes 90-ndad». Ülenurmel asuvas põllumajandusmuuseumis pannakse pidulikult nimi aga 27. augustil sealsamas sündinud täkupoisile.

Vanavanemate päev on põllumajandusmuuseumis eelkõige perepäev ja nii jagub seal tegevusi kogu perele. Pakutakse teadmisi põlistest taluaia taimedest, nende kasulikkusest ja võimalustest neid taasavastada ja istutada oma koduaeda. Töötubades valmistatakse reha, õlest ja puust mänguasju ja mehisemaid oskusi saab omanda õnnenaela valmistamisel sepa juures.

Maanteemuuseumis saab aga viimast korda kiigata ekspositsioonihalli, mille uksed suletakse pooleteiseks aastaks. Selle asemele kerkib kolmandiku võrra suurem näitusekeskus. Vanavanematepäev saab alguse kell 13 masinate paraadiga, mida ilmestavad sõidukid vanatehnikaklubidest Levatek ja Vänt. Osalema on oodatud ka kõik teised huvilised, kel kodus töökorras 90-ndatel soetatud auto. Valik osutus just nende masinate kasuks, kuna uues loodavas näitusekeskuses on üks osa pühendatud autostumisele ja esimestele lääne masinatele, mis Eestisse saabusid.

Lustimist on sel päeval muudki, sest lastele korraldab Spark Marketlab sildade ehitamise õpitoa, melomaanid saavad osaleda autoteemaliste laulude viktoriinil ja tulemas on muudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles