Silver Kuusik: Tartu poliitikas valitseb stagnatsioon

, üksikkandidaat Tartu volikogu valimistel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

On kummaline vaadata kampa, kes on olnud linnas 25 aastat võimul ja lubab nüüd kodutee turvalisemaks teha. Nende juhitavate ametnike otsusel on paljud tänavad pimedad, nagu on seda ka mitmed arendused. Nende juhitav linnavõim lubas Näituse tänaval tekkida olukorra, kus sõidukid peaksid jääma seisma raudteel.

Nüüd, olles justkui esimest korda valitavad, lubavad nad linna turvaliseks teha. See, mu sõbrad, aga ongi linnavõimu üks ülesandeid, nagu ka ühistransport ja haridusasutuste korrashoid.

On kummaline vaadata piinlikult naeratavaid soliidses eas mehi ja kuna isegi lubada pole midagi, ütlevad, et meie teeme. Küsin, mida te siis teete? Surute läbi kooseluseaduse, ratifitseerite Rail Balticu, impordite Euroopa Liidu käsul riiki tõmmud mehepojad, kes ühel päeval lõikavad läbi ka siin riigis mõne lapsekäruga naisterahva kõri, või hakkate seisma meie ainulaadse riigi ja rahva püsimise eest? 

On eemaletõukav vaadata pilte inimestest, kelle lähisugulased tegid omal ajal ettepaneku Eesti liitmiseks NSVLi koosseisu, selle kadudes olid suurimad iseseisvuslased ning nüüdseks on neist saanud euroliidu toetajad ja aktivistid. 

On salakaval peita end mõne kunagise poliitikalipulaeva uppudes valimisliitudesse. 

Poliitikas on vähe põhimõttekindlaid inimesi. Minu kandideerimise mõte on inimesi julgustada ja valituks saamisel nende huvide eest seista. 

Kuuludes volikokku (Keskerakonna ridades – toim), tegin kõik endast oleneva, et läppunud poliitmaastikku pisut värskendada. Võideldud sai korrektsema bussijaama, planeeringute, laululava renoveerimise, turu säilimise, kohustusliku koolivormi ja veel mitme vajaliku asja eest. Esitasin hulga arupärimisi, millega pälvisin linnavõimude ja ametnike hukkamõistu.

Tegelen igal aastal tänu sadade eestimaalaste abile paljulapseliste ja vähekindlustatud peredele jõulurõõmu pakkumisega. Töötan tööriistarendis projektijuhina, tööst vabal ajal nõustan korteriühistuid majade renoveerimisel.

Seekord kandideerin üksikkandidaadina. Mu mõtted on priid ja ma ei allu peale seadusandliku võimu ühelegi teisele jõugule. Annan endale aru, et missiooni täitmise tõenäosus on väike, kuid proovin siiski.

Jättes kõrvale kõik iseenesestmõistetava, soovin seista eelkõige nende eest, kellel valimisõigus veel tekib. Tahan, et lastehaigla saaks korraliku väljanägemise ja tänapäevase sisustuse. Tahan seista selle eest, et vaesemal ühiskonnakihil oleks ligipääs taskukohasele või tasuta elementaarsele õigusabile, võimaldades seeläbi näiteks alimentide maksmisest kõrvale hoidvate vanemate represseerimist.

Jätkan kindlasti koolivägivalla vähendamiseks seismist kohustusliku koolivormi eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles