Esimesele Tartu tänavatoidufestivalile on oodata paarikümmet toitlustajat

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem on Aparaaditehase hoovis toimunud küll tänavatoitlustajate päev, kuid tänavatoidufestival on sel aastal esmakordne.
Varem on Aparaaditehase hoovis toimunud küll tänavatoitlustajate päev, kuid tänavatoidufestival on sel aastal esmakordne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui pealinnas kogunesid sel suvel tänavatoitlustajad ühiselt kokku neljandat korda, on Emajõelinnas selline festival esmakordne. Aparaaditehase taskuparki on laupäeval oodata kõige värvikamat valikut tänavatoitu, mille seast endale midagi hamba alla leiab igaüks.

Tänavatoidufestivalil on kohal üle paarikümne toitlustaja. Tartu tänavatoidufestivali korraldaja Raimo Matvere rääkis, et toitlustajaid on küll vähem kui Tallinnas, aga valik on hästi mitmekesine.

Maitseelamusi jagub nii burgerisõpradele, Aasia toidu nautijatele, magusaarmastajatele kui ka taimetoitlastele. Matvere lisas, et kohal on nii Eesti toitlustajad, külalised Lätist kui ka siin elavad süürlased ja türklased, kes pakuvad maitseelamusi oma kultuurist. Kohapeal saab näha ja maitsta ka 3D-prinditud toitu, mis kõlbab päriselt ka süüa.

Matvere selgitas, et festival laienes Tartusse, sest Telliskivi loomelinnak Tallinnas ja Aparaaditehas Tartus on viimasel ajal mõtteid vahetanud, mida koos ette võtta. Tänavatoidufestival ongi esimene ühine projekt. Festivali korraldaja arvas, et koostööd tehakse veelgi ning tänavatoidufestivalist võiks saada Emajõelinnaski iga-aastane sündmus.

Tänavatoidufestival peab väga tähtsaks rohelist mõtteviisi ja toitu serveeritakse laupäeval vaid loodushoidlikelt nõudelt ja kasutatakse panditopse.

Festival algab 9. septembril Aparaaditehases Kastani tänaval kell 12 ja kestab kella 20ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles