Ülikooli spordiklubi maksab stipendiumideks 10 000 eurot

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcella Liiv mullusel Peeter Kirdi mälestusvõistlusel Tõrvas.
Marcella Liiv mullusel Peeter Kirdi mälestusvõistlusel Tõrvas. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi andis välja viis spordistipendiumi, et aidata alla 23-aastastel TÜs õppivatel sportlastel olla edukam nii õppetöös kui ka spordis.

Õpiraha antakse välja 2013. aastast. Igal õppeaastal antakse välja viis 2000-eurost stipendiumi, teatas ülikooli pressiesindaja. Tänavused stipendiaadid on odaviskaja Marcella Liiv, kes saavutas U20 Euroopa meistrivõistlustel kuuenda koha. Õpib ta sporditeaduse ja füsioteraapia instituudis. Sama suure õpiraha saab Eesti parim keskmaajooksja Deniss Salkauskas (sporditeaduse ja füsioteraapia instituut).

Toetust saavad ka teivashüppaja Raul Alar Haak (majandusteaduskond), korvpallur Kadri Uiga (arstiteaduse eriala) ja võrkpallur Ingrid Kiisk (arstiteaduse eriala).

«Me kõik teame, et gümnaasiumijärgne üliõpilasaeg, mis on ka paljudele noortele iseseisva elu alguseks, on sportlastele keeruline ja spordist loobumise protsent on selles vanuses kõige suurem,» märkis pressiesindaja vahendusel Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Harry Lemberg. Ta avaldas lootust, et just selle toetusega muutub nende tublide noorte inimeste elu Tartus lihtsamaks, et nad suudaksid olla edukad nii õppimis- kui spordirindel.

Odaviskaja Marcella Liiv, kelle eesmärk on jõuda odaviskes 2020. aasta Tokyo olümpiamängudele, on avaldanud arvamust, et sellel stipendiumil on suur väärtus nii temale kui ka teistele spordistipendiaatidele, kelle elus toimus suur muutus Tartu ülikooli õppima asumisega ning selle kõrvalt oma sportlaskarjääri jätkamisega.

Spordistipendiumide maksmist toetasid omalt poolt ka Sportland Eesti AS ja AS Jalajälg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles