Tartu rattamaratoni programmi lisandus uus distants

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus mulluselt Tartu rattamaratonilt.
Fotomeenutus mulluselt Tartu rattamaratonilt. Foto: Margus Ansu

Septembri viimasel pühapäeval toimub Lõuna-Eesti kuppelmaastikul järjekorras 20. Tartu rattamaraton. Tänavu saab oma võimeid proovile panna lausa kolmel erineva pikkusega distantsil – 89 ja 40 kilomeetri pikkustele katsumustele lisandub esmakordselt ka 21 km sõit.

Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk märkis, et 21 km pikkune distants võeti kavva ühelt poolt nooremaid ja teiselt poolt juba väärikamas eas rattasõpru silmas pidades.

«See sõit on teatud mõttes vaheaste – oleme saanud osalejatelt ja ka mitteosalejatelt signaale, et olemasolevad distantsid on osade inimeste jaoks liiga pikad ja päris kindlasti on need liiga pikad lastele, kes ei võigi teatud vanusest allapoole pikemaid distantse sõita,» rääkis Kelk. «Sellest tulenevalt lisasime programmi 21 km sõidu – et oleks ka lastele ja vanematele sõitjatele midagi jõukohasemat.»

Indrek Kelk lisas, et lühema distantsi kavva võtmine tundub olema igati õigustatud. «Päris aktiivselt on sellele sõidule registreeritud,» kinnitas Kelk.

Tartu rattamaratoni 21 km pikkusele distantsile antakse start 24. septembril kell 10 Palu teeninduspunktis. Samal ajal pääsevad Tehvandi spordikeskuse staadionil rajale ka kõige pikemal distantsil osalejad; 40 km start on aga Tehvandil kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles