Viljandi kultuuriakadeemia õpetab kunste Tartus

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstide keskuse juhataja Tuulike Kivestu (päevalillega) ütles, et tunne on hea, kuigi natuke ka kõhe, kui mõelda, kuidas kunstide keskus Toomemäel tervet ülikooli ja ühiskonda kõige paremini teenida saaks.
Kunstide keskuse juhataja Tuulike Kivestu (päevalillega) ütles, et tunne on hea, kuigi natuke ka kõhe, kui mõelda, kuidas kunstide keskus Toomemäel tervet ülikooli ja ühiskonda kõige paremini teenida saaks. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva õhtul avasid Tartu ülikooli tudengid ja õppejõud paraja suminaga vana anatoomikumi ees Viljandi kultuuriakadeemia kunstide keskuse.

Mida uus keskus endast kujutab, selle tegid kohaltulnuile Viljandi teatrikunsti üliõpilased selgeks mõne minutiga, esitades liikumise ja punkteeritud rütmiga kaanoni: 

«Toomemäel on nüüd kunstide keskus, tulge õppima kunste Toomemäele!  On maalikunst, muusika, foto ja käsitöö, laulmine, graafika, rahvakunst, kirivöö. Teater! Teater! Teater!»

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaani professor Margit Sutropi sõnul on kunstiõppe koondumine uude keskusesse õige samm valdkonnasisese tööjaotuse seisukohalt ning avab Viljandi kultuuriakadeemiale akna Tartusse.

Samal ajal võiks öelda, et ülikoolipere näeb nüüd ise ka paremini Viljandisse ehk mõistab seal tehtava kunstiloomingu kõrget taset.

Kunstide keskuse juhataja on senine Viljandi kultuuriakadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu, kelle kabinet asub vanas anatoomikumis ning kes pühendabki end nüüd täie jõuga uuele tööle. 

Keskuse eesmärk on anda kõikidele üliõpilastele võimalus arendada oma loovust, sest miks ei võiks tulevaste õpetajate ja teadlaste erialaõpinguid toetada näiteks kõnekunst, arvutigraafika või maalimine.

«Kui Viljandi kultuuriakadeemias on kuni tänase päevani toimetanud neli osakonda – muusika, etenduskunstid, käsitöö ja kultuurharidus –, siis kunstide keskus Toomemäel on mõnes mõttes nagu viies kultuuriakadeemia osakond,» selgitas ta. «Nende ainete õppejõud, kelle kursused me oleme välja valinud, tulevad ka Viljandist siia Tartusse õpetama. 

Näiteks Külli Salumäe, kes annab praktilist kõnekunsti, või Sergei Drõgin, kes õpetab viha talitsemist ning kelle kursused on Viljandis ülipopulaarsed.»

Niisiis toob keskus Viljandi kultuuriakadeemia õppeained kogu ülikooliperele lähemale, ning loob soodsa võimaluse siduda kunstid ülikooli teiste valdkondadega.

Vanemate kursuste üliõpilastel saab loovatele vabaainetele registreerimise aeg kohe läbi, aga esmakursuslastel ja sealhulgas välistudengeil on kaks nädalat aega end veel kirja panna.

Üksikasjalikku intervjuud Tuulike Kivestuga saab lugeda homsest ajalehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles