Pildid: esimese koolikella heategevusjooks tõi kokku pea paarsada inimest

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päev enne tarkusepäeva kogunes raeplatsile paarsada inimest, et mõõtu võtta «Esimese koolikella jooksust».  Sellega toetasid spordisõbrad liikumispuudega inimestele Tartusse treeningsaali rajamist.

Heategevusjooksust osavõtmiseks tuli annetada vähemalt üks euro. Kokku toetasid osalejad treeningsaali rajamist 830 euroga. Raha läks Eesti liikumispuudega inimeste liidule (ELIL), kes plaanib tuleval aastal Tartus liikumispuudega inimestele treeningsaali avada. Siiani on jäänud saali avamine sobiva üüripinna leidmise taha.

Heategevusjooksul oli liidul abiks Tarbatu Tervisepark OÜ. Osaühingu tegevjuht Kadri Pill arvas, et kuna üritus leidis aset esmakordselt ja kakssada inimest annetasid kokku üle 800 euro, võib sellega rahule jääda. Kõige rohkem tegid liikumissõbrad viieeuroseid annetusi.

Jooksul võeti mõõtu 100-meetrisel, 500-meetrisel ja kolmekilomeetrisel distantsil. Kõige rohkem oli osavõtjaid just viimases.

Pill ütles, et kindlasti on plaanis jooksu järgnevatel aastatel korrata, et sellest saaks traditsioon. Ta arvas, et heategevusüritusega soovitakse ka edaspidi toetada liikumispuudega inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles