Kurepalu-Aardlapalu lõigule ehitatakse kergliiklustee (3)

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömeestel on tegemist küllaga, sest tee peab lepingu järgi valmima oktoobri alguseks.
Töömeestel on tegemist küllaga, sest tee peab lepingu järgi valmima oktoobri alguseks. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kaks nädalat tagasi alustati Kurepalu-Aardlapalu kergliiklustee rajamist, see peaks valmima hiljemalt 10. oktoobriks. Uus tee pikendab kolm aastat tagasi ehitatud Kurepalu-Roiu kergliiklusteed.

Haaslava vallavanem Priit Lomp rääkis, et plaanis on rajada kolme kilomeetri pikkune ja 2,5 meetri laiune kergliiklustee. Valgustatud tee kulgeb Haaslava vallamajast Suurekivi bussipeatuseni.

Lomp märkis, et 2019. aastal on plaanis teha Kurepalu-Aardlapalu teele 1,5-kilomeetrine lõik juurde. Siis jääb puudu veel vaid 2,5 kilomeetrit selleks, et kergliiklusteede võrk Tartuga ühendada.

Kuid et viimane samm pole Ülenurme valla huvides, loodab Lomp eelkõige riigi peale. «Koera saba võiks riik ära teha,» sõnas ta.

Kergliiklustee maksumus koos projekteerimisega on 520 000 eurot, millest 400 000 eurot tuleb ettevõtluse arendamise sihtasutuselt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles