Uut tantsukooli Respect uudistas enam kui paarsada inimest

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul avas Tartus uksed uus tantsukool Respect aadressil Sepa 21. Kooli peaukse leidis tulija suurest Sepa keskuse hoonetekompleksist üles punase vaiba järgi.

Respecti juhid Kaisa Oja-Mehine ja Marko Mehine alustasid õnnesoovide vastuvõtmist õhtul kell kuus. Tervitajate saba oli sedavõrd pikk, et ulatus teise korruse saalist mööda treppe alla välisukseni ja õue.

Enda tulekut olid kinnitanud 228 inimest, kuid ilmselgelt oli tulijaid rohkem. Kulus enam kui pool tundi, kui kõik oma lilled, kingitused ja head soovid uue kooli juhtidele üle said antud.

Sündmust juhtis stilist, koreograaf ning saatejuht Ženja Fokin.

Kohal olid tantsulapsed kõige väiksematest alates kuni noorte ja täiskasvanud tantsusportlasteni välja, nende vanemad, hobitantsijad, kooli toetajaid ja külalised linna teistest tantsuklubidest ning terve rida kuulsaid inimesi, teiste seas Anna ja Allar Levandi.

Kaisa Oja-Mehisel murdus kõnet pidades mitu korda hääl, mis andis märku uue kooli loomisega seotud suurest tööst ja pingest, aga ka tänumeelest nende vastu, kes teda koos Marko Mehisega ettevõtmises toetanud olid.

«Kui minul on unistus, siis teie olete need, kes aitavad sel unistusel teoks saada,» lausus ta.

Kohal oli Eesti Tantsuspordi Liidu vastne president Aune Past, kes rõõmustas selle üle, et tema ametisseastumise aja esimene uus liige selles liidus on just Tartu tantsukool Respect.

Õhtu meeleolukamad hetked olid need, mil ligi 500 ruutmeetri suurusele parketile kõndisid esimesed tantsukooli paarid.

Säravaid stiilinäiteid esitasid Rasmus Lang ja Martina Heimo, Kaspar Kaldaru ja Agneta Pukk, Robin Kristofer Maasalu ja Kretel Kurs, Ander Saago ja Kristel Moorats ning Karl Kristofer Kivisalu ja Marleen Barkala.

Kool tutvustas kohaletulnuile ka oma teisi treenereid, kes pidid publikule tõestama, kui head treenerid nad ikkagi on. Hardi Rikand ja Indrek Ehaste näitasid, kumb on kiirem tantsukingadele nööride pealepõimija ning Birgit Usin pidi õpetama publiku hulgast leitud inimestele, kes kunagi varem polnud tantsuga tegelnud, esimesi samme, pudelikork suus!

Tantsukoolis Respect on võimalik treenida E- , D-, C-, B-, A- ja S- klassi tantsijatel. Ettevalmistusrühmadesse oodatakse lapsi alates viiendast eluaastast.

Kooli juures hakkavad tööle seltskonnatantsukursused täiskasvanuile ning tantse saab süvendatult edasi õppida hobiklubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles