Uues Minikoolis saavad lapsed käia taksoga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues huvitegevuse erakoolis käivad veel viimased ettevalmistused, et avada reedel uksed kõikidele huvilistele. Pildil Minikooli eestvedaja Merle Luug ruumis, kus hakkab tegutsema kuni kolmeaastastele mõeldud mängukool.
Uues huvitegevuse erakoolis käivad veel viimased ettevalmistused, et avada reedel uksed kõikidele huvilistele. Pildil Minikooli eestvedaja Merle Luug ruumis, kus hakkab tegutsema kuni kolmeaastastele mõeldud mängukool. Foto: Sille Annuk

Kevadel oli Veski 1 maja Jakobi mäel veel Tartu rahvusvahelise kooli kodu. Et kool leidis päris oma maja, koliti välja. Hoone ei jäänud aga tühjaks. Praegu tehakse viimaseid pintslitõmbeid ja käivad ettevalmistused, et tuleva nädala alguses saaks seal alustada uus huvitegevuse erakool Minikool. 

Minikooli eestvedajal Merle Luugil on kümme aastat lastehoidude pidamise kogemust. Mõte oma huvi- ja eelkoolist oli tal juba seitse aastat tagasi, kui asus ülikoolis magistrantuuris pedagoogikat õppima. «Mõlemad tütred on mul käinud eelkoolis ja minule selle sisu ja ülesehitus väga meeldis. Mõtlesin, et minust saab ka eelkooliõpetaja,» lausus Minikooli eestvedaja. 

Taksoteenus varuvariant

Augusti esimesel päeval sai ta ruumid kätte ning sellest ajast on käinud suur remont ja sisustamine. 

Eelkool on aga ainult Minikooli üks osa. Peale selle on huvikoolis kümme ringi, teiste seas koka-, ilu- ja legokool. Kuni kolmeaastased saavad osa aga mängukoolist. Kavas on lapsevanemate kool, kus leiavad mitmesugust tegevust emad ja isad. 

Minikool pakub veel 1.–3. klassi lastele õpikooli ehk pikapäevarühma. Viimase teeb ainulaadseks see, et lapsi sõidutab kohale takso, mille hind on õpikooli kuutasu sees.  

Taksoteenuse idee tuli Minikooli eestvedaja sõnul täiesti automaatselt, kui üks lapsevanem uuris, et kui laps käib Tamme koolis, kuidas ta sealt huvikooli saab, kui vanemad on parasjagu tööl. «Kui laps käib õhtuses vahetuses koolis, siis läheb ta meie juurest taksoga kooli. Kui läheb hommikul kooli, siis takso saab minna kooli juurde, et tuua ta Minikooli,» selgitas Luug. 

Merle Luug soovib, et Minikool oleks lastele paik, kus saab nii puhata, mängida, ringides kaasa lüüa kui ka koolitükke teha.

Takso lapsi huvikoolist koju ei vii, vaid on mõeldud neid ainult õppeasutuse ja Minikooli vahet sõidutama.  

Uue huvitegevuse erakooli eestvedaja arvab, et suurem osa lapsevanemaid eelistab siiski oma pere kõige pisemad ise kohale tuua.

Taksoteenus on ainult varuvõimalus. Lapsevanemad on huvi tundnud, kas taksoteenust saaks laiendada ka muu tegevuse, näiteks huvi- või mängukooli puhul. Luug seda võimalust ei välistanud, kui jõutakse kokkuleppele. 

Uksed valla

Merle Luug soovib, et Minikool oleks lastele koht, kus saab nii puhata, mängida, ringides kaasa lüüa kui ka koolitükke teha. Selleks, et kõik saaksid ettekujutuse, mida Minikool endast täpsemalt kujutab ning kuidas seal laste aega sisustatakse, saab reedel, 1. septembril minna Veski tänavale lahtiste uste päevale.

Lisaks huviringide tutvustamisele saab seal näiteks üheskoos meisterdada, mängida, nuputada ja võistelda. Luug rõhutas, et huvikool on avatud kõikidele inimestele, kellel on ideid ja põnevaid hobisid.

Kuna huviringide nimekiri pole veel lukus, julgustab ta kõiki, kes tegelevad millegi toredaga ja tahaks lastele midagi edasi anda, oma ideedest märku andma.  

Huvitegevuse erakool Minikool

  • Veski 1
  • Kuni 10-aastastele lastele
  • Kümme huviringi, mängukool kuni 3-aastastele, eelkool 5–6- ja 6–7-aastastele, pikapäevarühm 1.–3. klassi lastele
  • Lahtiste uste päev 1. septembril
  • Lisateave minikool.ee
Pildil uue erahuvikooli eestvedaja Merle Luug.
Pildil uue erahuvikooli eestvedaja Merle Luug. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles