Kliinikumist saab vältimatut hambaravi nüüd ka pühadel ja pühapäevadel

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik hambaravi instrumente.
Valik hambaravi instrumente. Foto: Toomas Huik

2. septembrist osutatakse Maarjamõisa haiglas ehk L. Puusepa 8 hoones vältimatut hambaravi kõikidel puhkepäevadel ja riiklikel pühadel nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Uudis on selles, et kui suve algul tuli Tartu ülikooli kliinikumilt teade, et raeplatsi hambapolikliinikus vältimatut ravi laupäeviti enam ei osutata, vaid laupäeviti palutakse patsientidel tulla Maarjamõisa haiglasse, siis nüüd antakse vältimatut hambaravi kliinikumis lisaks laupäevale ka igal pühapäeval ning kõikidel riiklikel pühadel ajavahemikus kell 9–13.

«Vajadus sellise teenuse järele on olnud pidev, kuid seni ei ole haigekassa seda niimoodi rahastanud,» selgitas kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael. «Nüüdsest on haigekassal aga uus teenus – vältimatu hambaravi teenuse valmisoleku tagamine –, ning seetõttu saame hambaarsti vastuvõttu korraldada ka pühapäeviti ja riiklikel pühadel.»

Kliinikumi hoonesse palutakse vältimatu hambaravi patsientidel siseneda N. Lunini tänava sissepääsust ja seejärel pöörduda registratuuri.

Seni on laupäeviti vältimatu hambaravi visiidil käinud viis kuni kümme patsienti päevas.

Vältimatu hambaravi alla kuuluvad hammaste ning näo ja lõualuude piirkonna ägedad põletikud, millega kaasnevad kehatemperatuuri tõus, silmanähtav turse ja punetus, neelamisvalulikkus või valuvaigistitele mittealluv äge valu. Samuti mädanikud igemetel, verejooksu tekkimine pärast hamba eemaldamist või tarkusehamba raske tulemine.

Vältimatut hambaravi osutatakse juhul, kui abi edasilükkamine või selle andmata jätmine võib põhjustada abivajaja surma või püsiva tervisekahjustuse. Vältimatu ravi vajaduse hindab ja otsustab hambaarst.

Ravikindlustatud isik tasub vältimatu hambaravi korral visiiditasu viis eurot, välja arvatud lapsed ja rasedad.

Tööpäevadel saab vältimatut hambaravi endiselt Raekoja platsi hambapolikliinikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles