Jooks toetab liikumispuudega inimeste treeningusaali loomist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravi.
Taastusravi. Foto: Eduard Laur

Möödunud aasta «Jõulutunneli» saade aitas koguda raha Eesti liikumispuudega inimeste liidule (ELIL), et nii Tallinna kui ka Tartusse rajada treeningusaalid, kus on eelkõige liikumispuudega inimeste vajadustele kohandatud treeninguseadmeid.

Kuna «Jõulutunneli» raha on mõeldud ainult seadmete hankimiseks, on Tarbatu tervisepark otsustanud heategevusüritusega koguda saali jaoks lisaraha, et katta selle remondi- ja üürikulusid. Sel neljapäeval, 31. augustil peetakse Küüni tänaval ja Toomemäel Esimese Koolikella jooks, millel saavad kõik jooksusõbrad toetada saali avamist. 

Osaleda saab igas vanuses laps, noor ja täiskasvanu. Vastavalt vanusele joostakse kas 100 meetrit, 500 meetrit, kolm kilomeetrit või võetakse mõõtu vihjetega orienteerumises. Lisaks korraldatakse ettevõtteile ratastooliralli, et võistlejad tunnetaksid, milliseid takistusi tuleb igapäevaelus ette liikumispuudega inimesel. Heategevusjooksu osavõtumaks on vähemalt üks euro.

Heategevusjooksu korraldava Tarbatu tervisepargi tegevjuhi Kadri Pilli sõnul on lisaks treeningusaali avamise toetamisele jooksu üks olulisi eesmärke tõmmata avalikkuse tähelepanu sellele, et taastusravi ei asenda sporti, lapsed tahavad peale selle veel millegagi tegelda. 

Kuigi ELIL sai nii Tallinna kui ka Tartu saali rajamiseks kokku 230 000 eurot, pole kummaski linnas veel saali avatud. ELILi tegevjuht Jaanika Klopets ütles, et Tartu saali avamine on jäänud suurte üürikulude taha ja praegu otsitakse taskukohaseid ruume. 

Tallinnas leiti ruumid sel kuul. «Üritame selle aasta detsembriks saada valmis Tallinna saali. Kui see on käima läinud, võtame ka Tartu ette,» kinnitas Klopets. 

Mõlema linna treeningusaali on ette nähtud viisteist seadet. Viimased teeb eriliseks see, et treeninguvahendid on pneumaatilised ehk töötavad suruõhul, nende raskust saab reguleerida lausa grammi kaupa. 

Klopets lisas, et saal pole mõeldud ainult liikumispuudega inimestele, vaid näiteks ka neile, kes taastuvad spordivigastustest või kellel on ajutine liikumispuue.

Esimese Koolikella jooks

  • 31. augustil Küüni tänava piirkonnas ja Toomemäel.
  • Kavas 100 meetri, 500 meetri ja kolme kilomeetri distants.
  • Osaleda saavad nii koolieelikud, koolilapsed kui ka täiskasvanud. 
  • Esimene start antakse kell 15.30. 
  • Lisateave ja registreerimine Tarbatu tervisepargi lehel tervisepark.ee.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles