Tartu tarkusenädal kutsub üles noortele eeskujuks olema

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tarkuse Eliit õpib treener Kairi Jerlovi (vasakul mustas) käe all selgeks tänavatantsu ja hiphopi stiilis kava, millega esinetakse tarkusenädalal Tartu noortele.
Tartu Tarkuse Eliit õpib treener Kairi Jerlovi (vasakul mustas) käe all selgeks tänavatantsu ja hiphopi stiilis kava, millega esinetakse tarkusenädalal Tartu noortele. Foto: Lenel Karu

​Tänavu teist aastat korraldatav tarkusenädal, mille teema on sedapuhku «Mina olen eeskuju», toimub juba uuel nädalal. Tarkusenädala puhul täitub Küüni tänav telkidega, mille all seavad end sisse huvikoolid ja muud õpilastele huvitegevust pakkuvad asutused. 

Tarkusenädala turundusjuht Grete Saap rääkis, et lisaks töötubadele ja mängudele on üks põnevamaid etteasteid kindlasti koolide esindajate tantsukava, mille on neile selgeks õpetanud 

JJ-Streeti treenerid, ning kindlasti on huvitav ka Marten Kuninga ülesastumine kolmapäeval.

Tartu Tarkuse Eliit

Noortele esitavad oma kava koolijuhid ja -esindajad, neile on nimeks pandud Tartu Tarkuse Eliit. Tantsusamme õpetab osalejatele JJ-Street tantsukooli treener Kairi Jerlov, kelle sõnul on treeningud läinud siiani väga hästi ning kõik osalejad on õpihimulised. «Treeningutel õpivad koolijuhid tantsu põhiteadmisi ning muusika saatel liikumist, kuid lõpptulemusena valmib üks vahva koreograafia, mida esitatakse tarkusenädalal,» rääkis Jerlov. 

Koolide esindajad tulevad treeningutele juba väga hea emotsiooniga ja on kindlasti paljudele noortele eeskujuks, rääkis peatreener Grete Venski.

JJ Streeti Tartu peatreener Mari Venski lausus, et praegu on tantsimise vastu huvi tundunud 11 kooli esindajad. «Nädalavahetusel on treening, siis vaatame, kui paljud neist ka esinemiseks valmis on,» rääkis ta.

Idee panna koolijuhid tantsima tuli tantsukooli poolt. Venski ütles, et nad on koolidega koostööd teinud ka varem ning kiitis hea tantsuoskusega koolijuhte. «Koolide esindajad tulevad treeningutele juba väga hea emotsiooniga ja on kindlasti paljudele noortele eeskujuks,» lisas ta. Venski sõnul tuleb koolijuhtide tants tänavatantsu ja hiphopi stiilis. 

Projektis osalevad Forseliuse kool, Karlova kool, Kivilinna kool, Variku kool, Maarja kool, luterlik Peetri kool, Waldorfi gümnaasium, Jaan Poska gümnaasium, Hiie kool, Mart Reiniku kool ja Descartes’i kool.

Huvitegevuse tutvustus

Kivilinna kooli direktori Katrin Luki arvates on tarkusenädal väga tänuväärne üritus, mille tema kindlasti heaks kiidab, sest lapsel on võimalus endale lihtsasti ja kiirelt sobilik huviring leida. «On ju teaduslikult tõestatud, et huvitegevus kasvatab kohusetunnet ja keskendumisvõimet,» nentis koolijuht. Lukk ise koolijuhtide tantsuprojektis ei osale, nende kooli esindab kehalise kasvatuse õpetaja.

Tarkusenädala turundusjuht Grete Saap rääkis, et huvitegevusega luuakse lapsele soodne keskkond selleks, et ta leiaks oma ande ja arendaks oskusi, mis võivad tulla tulevikus rohkemgi kasuks kui pähe tuubitud Pythagorase teoreem või tsütoplasma membraani ehitus.

Tarkusenädal on Tartu linna haridus-, huvi- ja noorsootööasutuste ettevõtmine, et tutvustada huvitegevuse, sportimise ja vaba aja veetmise võimalusi ning noortele mõeldud teenuseid. Üritust toetavad Anne noortekeskus ja Tartu linn.

Valik programmist

Esmaspäev ehk elamuspäev

  • Kl 14 avatakse tarkusenädal
  • Kl 17 esineb Tartu Tarkuse Eliit
  • Kl 19 saab osa võtta Kultuurijämmist

Teisipäev ehk draamapäev

  • Kl 15 on võimalus minna rulakooli
  • Kl 15 foorumiteater
  • Kl 17 etendub Võnnu noorte näidend «Eesti 100»

Kolmapäev ehk muusikapäev

  • Kl 14 esineb kandleansambel Kaval Käsi
  • Kl 15 saab jälgida tantsukooli JJ-Street tegemisi
  • Kl 20 teeb vaatemängulise esituse Zerkala tulekool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles