Tartut külastab Euroopa kultuuripealinnade võrgustiku eestvedaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanns-Dietrich Schmidt.
Hanns-Dietrich Schmidt. Foto: Erakogu

Tänasest laupäevani viibib Tartus 2010. aasta Euroopa kultuuripealinna Esseni meeskonna liige ja kandidaatlinnu nõustava agentuuri Inside Track esindaja Hanns-Dietrich Schmidt, et tutvuda Tartu kultuuripealinnaks pürgimise ettevalmistustega.

Visiidi käigus kohtub professor Schmidt Tartu linnapea Urmas Klaasiga ning annab kandideerimist ettevalmistavale meeskonnale ülevaate viimastest suundadest kultuuripealinnade arengus.

Ühtlasi tutvub ta Tartu kandidatuuri jaoks selliste oluliste teemadega nagu loomemajandus, linnaruum ja Tartu rahvusvaheline atraktiivsus ning külastab Tartu kultuuriasutusi (mänguasjamuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Aparaaditehas jt).

Hanns Dietrich Schmidt on Folkwangi kunstide ülikooli (Essen) teatriprofessor, samuti Folkwangi Shakespeare’i festivali kunstiline juht. Aastatel 2003–2010 vastustas ta Essenis Euroopa 2010. aasta kultuuripealinna meeskonnas rahvusvaheliste suhete eest.

2011. aastal asutas Hanns-Dietrich Schmidt  koos Liverpool 2008 meeskonna liikme Neil Petersoniga agentuuri Inside Track, mis on nõustanud ja nõustab mitmeid edukaid Euroopa kultuuripealinnu: Pafost (2017, Küpros), Plovdivi (2019, Bulgaaria) ja viimati Tartu sõpruslinna Kaunast, mis hakkab tiitlit kandma 2022. aastal.

Professor Schmidt on asutanud ka võrgustiku, mille liikmed on endised, praegused ja tulevased Euroopa kultuuripealinnad ning kohtutakse regulaarselt kaks korda aastas.

Tartu on siiani ainus Eesti linn, mis plaanib kandideerida 2024. aastal Euroopa kultuuripealinnaks. Konkursi tiitlile kandideerimiseks kuulutab kultuuriministeerium välja sügisel.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles