Fotod: Senine võim Elvas langes, uueks linnapeaks valiti Aivar Õun

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elvas tagandati täna võimult senine linnapea Eva Kams ning volikogu esimees Meelis Karro. Uueks linnapeaks valiti senine Konguta volikogu esimees Aivar Õun ning uueks volikogu esimeheks Toomas Järveoja.

Umbusalduse poolt oli üheksa linnavolikogu liiget, vastu hääletas kaheksa. Sama olukord oli ka uue linnapea valimisel: üheksa poolthäält ning kaheksa vastuhäält.

Uueks linnapeaks valitud Õun sõnas, et kavatseb pooleteise kuu jooksul, mis tal kuni kohalike valimisteni on, jätkata seniste linnategevustega. «Kõik, mis on pooleli, tuleb edasi viia, samuti tuleb rahumeelselt lõpule viia ka ühinemine,» lausus ta. 

Umbusalduse ajendine tõid Õuna pooldajad välja tõiga, et endine linnavõim ei arvestanud Elva südalinna tahetud COOPi laiendusel Maksimarketiks volikogu komisjonide ettepanekute ja avalike arvamusavaldustega seoses linnale kuuluva Turuplatsi pargi parklaks muutmise ja ilma konkursita ühele äriühingule kasutada andmise küsimustega.

Eva Kams lükkas oma avalduses selle kriitika ümber. «Elvas ei ole toimunud ühegi detailplaneeringuga seoses nii laiapõhjalist arutelu. Linnavalitsusele on esitatud hulgaliselt ettepanekuid ja arvamusi, millega on suures osas ka arvestatud. Rahva arvamus kaubanduskeskuse laienemise suhtes on jagunenud kaheks, on väga palju pooldajaid ja on ka vastaseid. Maksimarketi ehitamise poolt koguti 3780 häält, mis teatud volikogu liikmete väitel on justkui tühi õhk. Maksimarketi pooldajatest ei räägita, sest see ei sobi kokku vastaste teooriate- ja retoorikaga,» lausus ta.

Uus linnapea Aivar Õun on sündinud 1959. aastal Rakveres. 1993-1996 oli ta Saarde valla volikogu liige, 1996-1999 Saarde valla volikogu esimees. 1999-2003 oli Õun Kilingi-Nõmme linnapea. 2003-2007 Riigikogu X koosseisu liige. 2009-2016 oli Aivar Õun Konguta vallavanem. Kongutas valiti ta tagasi võimule ka kuu aega tagasi, vallavolikogu esimeheks. Hetkel ei kuulu Õun ühtegi erakonda.  

Töötasuks määrati uuele linnapeale 1900 eurot kuus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles