Egiptuse-Eesti pere unistus oma söögikohast sai tõeluseks (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi Eestisse elama tulnud Moustafa Gaber Mohamed Aboughaly avab reedel Baeri tänaval Egiptuse restorani. Eile tehti söögi­koha ruumides veel kiiret ettevalmistustööd.
Viis aastat tagasi Eestisse elama tulnud Moustafa Gaber Mohamed Aboughaly avab reedel Baeri tänaval Egiptuse restorani. Eile tehti söögi­koha ruumides veel kiiret ettevalmistustööd. Foto: Margus Ansu

Tartu küllalt konkurentsitihe söögikohtade turg muutub peagi veelgi kirjumaks, sest juba sel reedel avab uksed Egiptuse restoran Gaberrito’s. Uus söögikoht avatakse Baeri 2 asuvas punastest tellistest ehitatud majas, kus viimati proovis kätt vesipiibubaar Põdra Maja ning enne seda õllebaar Von Bäär. Samas hoones asub ka sušibaar Sushi City.

Restorani eestvedajad on Egiptusest pärit Moustafa Gaber Mohamed Aboughaly ja tema eestlasest abikaasa Kati Aisha Aboughaly. «Kokkamine on mulle kaasa antud anne. Ema õpetas kodus  retsepte ning eks sealt see kõik alguse saigi,» selgitas viis aastat tagasi Tartusse elama tulnud Aboughaly.

Esimese katsetuse siinses söögiäris tegi ta juba aasta tagasi, kui müüs nädalavahetustel Rüütli tänaval asuva Ruunipizza ukse vahelt Egiptuse toitu. «Võib öelda, et rentisime õhtuti ainult kahte ust, aga see oli päris edukas. Ja kuna inimestele meeldis, siis hakkasime otsima mõnda suuremat ja soojemat kohta,» meenutas Aboughaly.

Baeri tänava ruumid leiti kinnisvaraportaali kaudu. «Otsisin head kohta ligi aasta ja lõpuks leidsin selle. Ma arvan, et see on igati sobiv koht, kuna see on küllalt lähedal kesklinnale,» lausus Aboughaly.

Lihtne menüü

Reedel avatav restoran, mis tuleb Aboughaly sõnul pea täielikult Egiptuse söögikoht, mahutab kakskümmend inimest. «Vaid mõned toidud on pärit Mehhikost, aga me teeme neidki Egiptuse retseptide järgi,» lausus ta. 

Aboughaly lubas, et esialgu püüab ta hoida menüü võimalikult lihtsa ja lühikese. Lähitulevikus peaks Egiptusest Tartusse saabuma veel üks kokk ning siis plaanitakse valikut suurendada.    

Praegu võib menüüst leida vrappe ja kebabit. Samuti on plaanis pakkuda rahvale Egiptuse köögist pärit kusherie’d. Kati Aisha sõnul sisaldab kusherie hästi palju komponente, muu hulgas kahte sorti pastat, riisi, praetud sibulat ja teravat kastet.

«Tahame pakkuda ka rohelist suppi ehk molokhia’d. Selle tegemine on alguses keeruline, aga me kindlasti proovime, ja ma olen kindel, et see meeldib inimestele,» sõnas Aboughaly. Tõenäoliselt tuleb menüüsse ka falafel, mis tähendab kikerhernestest või ubadest küpsetatud kotlette. 

Keskmine hinnaklass

«Need on hoopis teised maitsed, kui on Eesti toitudel,» lubas Aboughaly. Ta lisas, et toiduhinnad tulevad keskmised. «Mitte väga odavad ja mitte väga kallid. Me ei osta liha, mis maksab kolm eurot kilo, sest hea maitse nõuab kvaliteetset kraami,» lausus Aboughaly ja pakkus roogade hinnavahemikuks 4–10 eurot. 

Aboughaly sõnul kannab tema restoran nime Gaberrito’s, kuna tema isa nimi on Gaber. «Ja kuna me pakume ka burritosid, tundus meile, et see kõlab hästi,» lausus ta. 

Nädala sees on Gaberrito’s avatud hommikul üheteistkümnest õhtul üheteistkümneni. Reedel ja laupäeval suletakse aga uksed tõenäoliselt umbes kahe paiku öösel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles