Katusekivi lõhkus auto esiklaasi

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draakoni hotelli maja katuselt kukkunud kivi purustas Ford Galaxy esiklaasi viiest kohast.
Draakoni hotelli maja katuselt kukkunud kivi purustas Ford Galaxy esiklaasi viiest kohast. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva pärastlõunal kukkus Draakoni hotelli katuselt alla katusekivi ning lõhkus hoone ette pargitud Ford Galaxy esiklaasi. Majaomanik pole aga nõus süüd enda peale võtma.


Tartu Ülikooli meediatalituse juhataja Ove Maidla sõnul parkis ta esmaspäeva pärastlõunal oma auto Ülikooli tänavale endise Draakoni restorani ette. Umbes tunni aja pärast tahtis ta autoga sõitma minna. «Istusin autosse ja vaatasin, et klaas on katki ja kivipuru on mööda klaasi laiali,» kirjeldas Maidla.

Seejärel läks Maidla samas hoones tegutsevasse pirukapoodi ning küsis majaomaniku telefoninumbri. «Keegi naisterahvas rääkis minuga natuke ja pani siis toru ära,» meenutas Maidla. Natukese aja pärast helistas ta samal numbril uuesti ning palus tulla omanikul juhtunut vaatama.

«Lõpuks nad tulid kahekesi. Aga pärast seda, kui ma ütlesin, et see kivi on kukkunud alla nende katuselt, hakkasid nad mõlemad minu peale karjuma ning normaalselt enam rääkida ei saanud,» kirjeldas Maidla juhtunut. «Lõpuks ei jäänud mul muud üle, kui kutsusin kohale politsei.» Politsei fikseeris väljakutse kell 14.43.  

Maidla sõnul soovis ta majaomanikuga arutada, kuidas juhtunud õnnetus lahendada.

«Aga nad püüdsid igati väita, et see pole nende probleem. Et katus on kõva ja sealt pole midagi alla kukkunud. Et äkki on keegi lihtsalt kivi vastu auto klaasi virutanud,» meenutas Maidla ning oli majaomaniku käitumise üle imestunud.

Autoomanik tõestagu

Draakoni hotelli juht Riina Veiram ütles Tartu Postimehele, et ootab autoomanikult tõestust. «Ma ei ütle, kas kukkus või ei kukkunud, ta lihtsalt tõestagu, et kukkus,» kommenteeris Veiram juhtunut. «See on tema õnnetus ja tema peab seda uurima. Mina ei saa sellega tegeleda ju.»

Veirami sõnul käitus ta viisakalt ning ta ei tunnistanud ennast majaomanikuna süüdi. «Mina ei kompenseeri. Kui see on meie katusekivi, siis see on kindlustusjuhtum. Aga ma olen katust kontrollinud ja seal ei ole selliseid võimalusi. Vihma ei olnud, tuult ei olnud, terve talv pole sealt midagi tulnud,» rääkis Veiram.

Samas oli veel eilegi katuse vihmaveerennis näha üksikut lahtist kivi.

Omaniku kohus ja vastutus

Linna arhitektuuri ja ehituse osakonna asejuhataja peainspektor Toivo Talvingu sõnul on omaniku kohus maja korras hoida. «Me ei jõua ju kõiki katuseid läbi ronida. Aga kui signaal tuleb, siis teeme ettekirjutusi,» lausus Talving ning lisas, et tekkinud kahju peab kompenseerima majaomanik.

Seesami kindlustuse kahjukäsitleja Jaanus Põder ütles, et niisugune õnnetus oleks kindlustusjuhtum siis, kui majale on tehtud vastutuskindlustus.

«Kui maja on kindlustatud näiteks tulekahju või loodusõnnetuse vastu, siis sellist kahju kindlustus kinni ei maksa,» selgitas Põder ning lisas, et majaomanikul on tsiviilvastutus kõigi ees, kellele kahju põhjustatakse.  

Eilseks oli Maidla küsinud esiklaasile kaks hinnapakkumist ning uue klaasi saaks ta ette 320 euroga. «See ei ole suur summa, aga kui see kivi oleks mõnele inimesele pähe kukkunud, siis oleks raudselt kolju puru olnud,» ütles Maidla ning lubas saata majaomanikule kahjunõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles