Tartu ajakohastab kõrgusvõrku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Seoses järgmisel aastal Euroopa kõrgussüsteemile üleminekuga ja üleminekuparameetrite täpsustamisega alustas geodeesiaettevõte AS Planserk Tartu linna kohaliku kõrgusvõrgu rekonstrueerimist. Tööde tellijaiks on maa-amet ja Tartu linnavalitsus. 

Kõrgusvõrgu rekonstrueerimine jaguneb nelja etappi. Augusti lõpuks saavad läbi ettevalmistustööd ja kõrgusvõrgu ülevaatus.

Järgmise kahe kuu jooksul koostatakse projekt ning kooskõlastatakse uute reeperite (ehitise vundamenti või pinnasesse paigaldatavate kõrgusmärkide) asukohad.

Uute reeperite valmistamine ja paigaldamine algab oktoobri lõpus ning kestab 2017. aasta lõpuni.

Kõrgusvõrgu mõõtmistöödega alustatakse viimases etapis 2018. aasta kevadel. Täpne mõõtmistööde algusaeg sõltub ilmastikuoludest. Viimases etapis tehakse ka võrgu tasandus, kõrguste ja üleminekuparameetrite arvutused.

Olemasolevad kõrgusvõrgu reeperid asuvad ka eraomanduses olevate hoonete vundamentides. Seega vajavad töid tegevad geodeedid reeperite ülevaatuse ning mõõtmistööde etapis neile juurdepääsu.

Ruumiandmete seaduse paragrahv 23 lõige 4 kohaselt peab kinnisasja omanik lubama teha geodeetilise märgi mõõtmis- ja hooldustöid ning tagama selleks märgile juurdepääsu.  

Vastavalt hankelepingule lõpetatakse Tartu linna kohaliku kõrgusvõrgu rekonstrueerimine järgmise aasta 31. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles