Seminar ERMis võtab luubi alla ajalooliste hoonete taastamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Säästva Renoveerimise Infokeskus

Sel kolmapäeval ootab säästva renoveerimise infokeskus huvilisi Eesti Rahva Muuseumisse ajalooliste hoonete taastamise seminarile. 

Oma kogemusi ajalooliste hoonete taastamisel ja majaomanike nõustamisel jagavad Tartusse restaureerimislaagrisse kokku tulnud spetsialistid Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist ja Eestist. Ettekandeid saab kuulata ERMis Ilmar Mannineni videoauditooriumis.

Seminari esimeses pooles saab infot selle kohta, millist nõu ja abi pakutakse vanade majade omanikele. Elo Lutsepp räägib nõustajatevõrgustikust maamaja.eu, Peter Jarbring ja Carina Carlsson tutvustavad Rootsis tegutsevat restaureerimiskeskust Slöjd & Byggnadsvård ning Janika Brügmann Soome läänerannikul asuvast Raumaa linnakesest annab ülevaate Tammela restaureerimiskeskusest.

Seminari teises pooles saab aga kaasa elada kahe vana maja põnevale taastamisloole. Ilze Zarina Kuldiga linnast Lätis tutvustab Stafenhageni maja tellis- ja palkseinte restaureerimis- ja renoveerimisprotsessi ning Rasa Bertasiute ja Martynas Gelbūda Leedu vabaõhumuuseumist jagavad ühe mõisahoone restaureerimise lugu.

Kell 15 algava seminari ettekanded on inglise keeles, osalustasu on 15 eurot, soodustus juulikuises restaureerimislaagris osalenutele, üliõpilastele ja SRIKi liikmetele on 10 eurot.

Seminari täpse ajakava ja registreerumisvormi leiab restaureerimiskeskuse kodulehelt http://restaureerimiskeskus.ee/koolitused/seminar-ajalooliste-hoonete-taastamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles