Tartlased saavad augusti lõpuni rattaringluse laenutuspunkte kaardistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattaringluse projektijuht Heret Knjazeva.
Tartu rattaringluse projektijuht Heret Knjazeva. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus ootab jätkuvalt arvamusi, kuhu võiks tulla Taaralinna rattaringluse laenutuspunktide asukohad. Soovitud punktid saab lisada veebikaardile ning vastata ka küsitlusele, mis on abiks rattaringluse planeerimisel ja linlaste vajadustega arvestamisel. Ettepanekuid ja küsitluse vastuseid ootab linnavalitsus augusti lõpuni.

Oma eelistused rattalaenutuspunktide asukohtade osas palutakse märkida kaardile ning vastata ka lisatud küsimustele: www.tartu.ee/eform/submit/rattaringlus.

Nutiseadmetega võib nii asukohtade kaardistamiseks kui ka küsitlusele vastamiseks kasutada mobiiliäppi, mille kaudu saab mugavalt asukohad kaardile kanda. Küsitluses osalemiseks tuleb Google Play’st või App Store’st alla laadida tasuta mobiilirakendus Survey123 for ArcGIS ning seejärel avada küsitlusvorm. Rakenduse kasutamine on lihtne ning võimaldab kaardistada kuni viis asukohapunkti ühe vastaja kohta.

Praeguse seisuga on kaardile märgitud üle 1400 asukoha ja küsitlusele on vastanud 150 huvilist.

Tartu linnal on kavas järgmise kahe aasta jooksul rajada Tartusse rattaringluse süsteem, mis koosneb 600–800 rendirattast ning 60–80 rendipunktist üle linna. Eesmärk on kujundada rattaringlusest ühistranspordisüsteemi osa ja integreerida need teineteist täiendavaks tervikuks.

Rattaringluse asukohtade planeerimiseks kasutatakse elanike arvamusi ja liinivõrgu analüüsimiseks kasutatavaid mobiilpositsioneerimise andmeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles