Läti tõstjad näitasid Tartus klassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluste nimekaim osaleja Rebeka Koha on kroonitud tänavu juunioride maailmameistriks, aasta eest Rio de Janeiro olümpiamängudel sai ta neljanda koha.
Võistluste nimekaim osaleja Rebeka Koha on kroonitud tänavu juunioride maailmameistriks, aasta eest Rio de Janeiro olümpiamängudel sai ta neljanda koha. Foto: AP / Scanpix

Läinud laupäeval kogunes Tartusse Annelinna spordimajja suur hulk lihaselisi mehi ja naisi, et selgitada välja parimad Tartu meistrivõistlustel ning nende raames toimunud 5. Vladimir Baškirovi mälestusvõistlustel.

Eesti sportlastele pakkusid konkurentsi naaberriikide atleedid. Eriti võimsa seltskonnaga oli kohale tulnud Läti koondis, kuhu kuulus nii juunioride maailma- kui Euroopa meistreid, samuti mitmeid noorte Euroopa meistrivõistluste medalivõitjaid.

Ning lõunanaabrid näitasidki, et on ülejäänutest klassi võrra kangemad: Vladimir Baškirovi mälestusvõistlusel võideti kümnest kaalukategooriast seitse. Samuti krooniti Rebeka Koha naiste ning Arturs Plesnieks meeste seas võistluse üldvõitjateks.

Kuigi Baškirovi mälestusvõistlused näitasid, et naabrite rammule meie sportlased veel vastu ei saa, siis kiiduväärseid tulemusi näidati ometi, kui püstitati kaheksa Eesti rekordit. Neist neli kanti Hanna-Liisa Mati nimele (U15 vanuseklassis), kolm Eesti rekordit püstitas Angelina Matjuhhina (U15&U17 vanuseklassis) ja ühe Eliise Peterson (naiste seas).

Vladimir Baškirovi mälestusvõistluse võitjad:

M –45 kg Morris Ploomipuu (SK Jõud)

M –56 kg Nikita Fedorovitš (Läti)

N –63 kg Rebeka Koha (Läti)

N +63 kg Meri Ilmarinen (Soome)

M –69 kg Artjom Grišenko (Läti)

M –77 kg Arturs Vasilomoks (Läti)

M –85 kg Ritvars Suhorevs (Läti)

M –94 kg Vadims Kožvnikovs (Läti)

M –105 kg Konstantin Kurouski (Valgevene)

M +105 kg Arturs Plesnieks (Läti)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles