Juhiloata seenelisel ei õnnestunud märkamatult metsa lipsata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened.
Kukeseened. Foto: Elmo Riig

20. augusti ennelõunal kella 11 ajal pidasid piirivalvurid Võrumaal Meremäe vallas kinni sõiduauto Honda. Masina ja selle juhi kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et sõidukile pole tehtud korralist tehnoülevaatust ja auto roolis istunud mehel ei ole ka vastava kategooria juhiluba.

Piirivalvuritele tunnistas mees ausalt, et lootis seadusesilmale vahele jäämata metsa seenele sõita. Piirivalvurid kõrvaldasid mehe roolist ning toimetasid ta ühes masinaga lähedal elavate sugulaste juurde.

Kaks tundi hiljem kontrollisid piirivalvurid samuti Meremäe vallas sõiduautot Volkswagen, mida juhtis 51-aastane naine.

Dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et ka selle masina roolis olnud naisel puudus vastava kategooria sõiduki juhtimise õigus. Ise põhjendas naine oma teguviisi asjaoluga, et tal oli tarvis kiirelt üks erakorraline sõit teha.

Piirivalvurid kõrvaldasid naise roolist, talle vormistati väärteoprotokoll ning ta jäi tee äärde pargitud masinas ootama juhtimisõigusega appitõttajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles