Minema triivinud mootorpaat tõi hooletule omanikule kaela rahatrahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorpaadid. Pilt on illustratiivne.
Mootorpaadid. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

20. augusti hommikul teatas murelik mees Mustvee kordoni piirivalvuritele, et tema mootorpaat on talu lähistelt kaldalt kadunud.

Asjaolude selgitamisel tuvastasid piirivalvurid, et korrektselt kinnitamata jäetud mootorpaat oli peremehe märkamata taluäärsest kaldast ise vaikselt minema triivinud ning jõudnud Venemaa Föderatsiooni.

Järvel toimunud kohtumise käigus andsid piiritagused kolleegid nende vetesse triivinud omanikuta aluse tagasi ning meie piirivalvurid toimetasid selle Mehikoorma sadamasse. Paadi kadumisest teavitanud mehele koostati aga mootorpaadi lukustamata jätmise ning piirirežiimi eeskirja rikkumise eest rahatrahv.

Piirivalvurid tuletavad piiriveekogul liikuvatele ning sealsetes sadamates oma aluseid hoidvatele paadiomanikele meelde, et kõik piiriveekogudel kasutatavad või nende veekogude kaldal hoitavad ujuvvahendid peavad olema registreeritud vastavas registris ja kandma registreerimisnumbrit. Seejuures ei tohi tähelepanuta jätta asjaolu, et piiriveekogude kaldal hoitavad veesõidukid peavad olema kinnitatud ja lukustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles