Galerii: kolm ja poolsada ratturit pedaalis Tallinnast Tartusse, Raivo E. Tamm ja Kalev Kruus teiste seas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

346 spordisõpra istusid Eesti iseseisvuse taastamise aastapäeval rattasadulasse, et ette võtta ühine retk Tallinnast Tartusse. Teiste seas tegid 246 kilomeetri pikkuse katsumuse läbi ka spordipisikuga nakatunud näitleja Raivo E. Tamm ning Viasat Sport Balticu kultuskommentaator Kalev Kruus. 

Hawaii Express Gran Fondo Estonia rattasõit sai alguse hommikul kell kaheksa Tallinnast Kaarli puiesteelt, esimesed lõpetajad jõudsid Tartus Toomemäel asunud finišisse kell pool neli pärastlõunal.

Seejuures tuleb rõhutada, et tegemist ei olnud võistlusega – Itaalia päritolu rattasõidu formaat, ühine suur sõit ehk Gran Fondo ei ole mitte võitlus koha peale, vaid hea võimalus harjutada turvalist grupisõitu ja kogeda profiratturi tunnet. Trass läbiti kolmes tempogrupis, mida juhendasid kogenud ratturid. Lisaks turvasid sõitu saateautod, politseiekipaažid ja Motohundi mootorratturid. Kõik osalejad kandsid ühesuguseid rattasärke.

Kes Taaaralinna pedaalida ei soovinud, võisid sõidu lõpetada ka pealinnast 110 kilomeetri kaugusel Tamsalus. Tõsi, suurem osa rattureist valis ikkagi pikema distantsi, Tamsaluni sõitjaid oli 38.

Seega oli stardis kokku 384 spordisõpra, neist naisi oli 44. Lisaks eestlastele võttis sõidust osa rattureid ka Venemaalt, Lätist, Soomest, Leedust, USAst, Tšehhist ja Suurbritanniast.

Triatloniklubi TriSmile korraldatud Hawaii Express Gran Fondo Estonia rattasõit toimus tänavu kolmandat korda. Sõidus osalenute vahel loositi välja rohkelt auhindu, tegusa päeva lõpetas aga järelpidu Sisevete Saatkonnas. Esines ansambel The Tuberkuloited, mille solist Indrek Raadik osales ka ise pikal rattasõidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles