Tammeka kapten: positiivne on see, et enam kehvemaks minna ei saa

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka kapten Kaarel Kiidron (esiplaanil) ei jäänud meeskonna esitusega sugugi rahule.
Tammeka kapten Kaarel Kiidron (esiplaanil) ei jäänud meeskonna esitusega sugugi rahule. Foto: Elmo Riig

Eesti jalgpalli meistriliiga 25. voorus algas JK Tammekal kuuemänguline seeria tabeli teise poole meeskondadega, mis peaks panema paika, kas tartlastel tuleb hooaja lõppedes leppida kohaga tabeli alumises otsas või parimal juhul lausa viiendal kohal. Seeria avavaatuses tuli tunnistada Narva Transi 2:0 paremust.

Pidevas vihmasajus kulgenud kohtumises ei saanud Tammeka sugugi oma mängu käima ning 19. minutil viis külaliste kapten Elysee Irie pealöögiga külalised juhtima.

Kümme minutit hiljem avanes Tammekal siiski hiilgav võimalus viigistada, ent Sander Kapperi penaltilöök raksus värvavapostis.

Teise poolaja kümnendal minutil duubeldas Ilja Ferapontov kena kombinatsiooni lõpetuseks Transi eduseisu 2:0 peale ning kuigi viimasel veerandtunnil sai ka Tammeka oma ründemängu enam-vähem käima, siis skoori teha võõrustajatel ei õnnestunud ja hooaja 13. kaotus oli tõsiasi.

Tammeka kapten Kaarel Kiidron oli kohtumise järel väga morni olekuga ning tunnistas otsesõnu, et hüpati lati alt läbi.

«Jäime väga ümmarguseks ja lasime end taktikaliselt üle mängida,» tõdes Kiidron. «Nad hoidsid oma liine väga kompaktselt ja selles suhtes ka teadsime, kuidas nad mängivad, aga pole vahet, kas tead või ei tea, kuidas vastased mängivad – kui ise ei suuda väljakul kokku lepitud asju ellu viia, siis pole millestki rääkida.»

Seda, et Kapperi luhatud penalti meeskonna moraali väga alla oleks viinud, Kiidron pigem ei uskunud, sest eksimusi tuleb ikka ette ning pigem oli tema arvates murdepunktiks Transi teine värav. Küll andis kapten mõista, et 11-meetri karistuslööki ei läinud lööma just see mees, kes oleks pidanud.

«Mina otsustan, kes lööb, aga see, mis täna toimus, oli pehmelt öeldes ebakõla, sellist asja ei saa juhtuda,» kurjustas Kiidron.

Nüüd tulevad Tammekal riburada mängud Viljandi Tuleviku, Paide linnameeskonna ja veelkord Transiga ning Kaarel Kiidron nentis, et tegemist on meeskonna hooaja kõige tähtsamate kohtumistega, mis panevad paika, kas lõpetatakse viiendal või hoopis kaheksandal või suisa üheksandal kohal.

«Tuleb edasi panna. Positiivne on see, et kehvemaks enam minna ei saa,» kõlas Kiidroni lühike eelvaade neile mängudele.

Trans oli enne eilset kaotanud kuus mängu järjest ning jäänud võiduta üheksas mängus järjest. Meeskonna väravavaht Artur Kotenko rääkis, et meeskonna moraaliga oli siiski kõik korras ning nad teadsid, et ühel päeval peab see nukker seeria katkema.

«Mängisime rahulikult ja saime ilusti hakkama. Tegime hea mängu ja kõik on väga rahul, et see seeria lõppes,» ütles naerusuine puurilukk ja märkis, et kogu mängu jooksul alla sadanud vihm meeskondadele erilisi probleeme ei tekitanud.

«Mulle endale väga meeldib, kui on selline ilm – kui väljak on hea nagu siin, siis pall liigub kiiresti ja on palju võitlust,» lisas täna oma 36. sünnipäeva tähistav Kotenko.

Liigatabelis on 24 punkti kogunud Tammeka seitsmendal kohal, neli punkti enam kogunud Trans on viies. Juhib FC Flora 67 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles