Galerii: poolsada kalastajat ootas Tartu kesklinnas häid võtteid

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunal leidis Tartu kesklinnas Kaarsilla ja Võidu silla vahelisel alal aset kalastusvõistlus Heade võtete jõgi, kus ligi poolsada kalastajat oma võimed proovile panid. Peamiselt saadi saagiks nurgu, aga ka viidikat, särge, säinast, turba, kiiska, ahvenat ja latikat.

Võistkonna Vobla poolt püütud võistluse suurim kala. Latikas, 38 cm pikk, 630 g kaaluv. / Kristjan Teedema/Tartu Postimees
Võistkonna Vobla poolt püütud võistluse suurim kala. Latikas, 38 cm pikk, 630 g kaaluv. / Kristjan Teedema/Tartu Postimees Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Peaasjalikult püüti võistluse korraldaja Lea Saare sõnul Tartu kesklinnas Emajõest välja nurgusid, mis sarnanevad latikale, aga on vaid natuke väiksemad. Ka viidikaid püüti arvukalt.

Lea Saar jäi ise päevaga rahule, ühtlasi avaldas ta rahulolu noorte võistlejate üle. «See on selles mõttes tore võistlus, et ka väga paljud lapsed tulevad püüdma. Paljud ongi saanud oma esimese püügikogemuse siit.» Ta lisas, et täna oli noorimaks võistlejaks 5-aastane Rasmus Kibur, kes isegi ühe viidika kätte sai.

Ühtekokku võttis võistlusest individuaalarvestuses osa 23 võistlejat, võistkondi oli üheksa, neis kokku 28 inimest.

Kalastusvõistlust Heade võtete jõgi peeti Emajõe Festivali raames juba XI korda. Võitlust korraldasid Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi ja Emajõe Nupuklubi.

Tulemused

Individuaalarvestus:

1. koht Jago Matto, 4 kg 800 g

2. koht Urmas Nurmsi, 1kg 440 g

3. koht Marilin Berg, 970 g + parima noore auhind (ta on 15-aastane)

Võistkondlik arvestus:

1. koht võistkond Kalastussport.ee koosseisus Laur Tammeorg, Madis Mähar ja Art Villem Adojan, 11 kg 950 g.

2. koht võistkond Eesti Raudtee koosseisus Oleg Tšaussov, Vladimir Grinchuk, Vladimir Korepin ja Paul Jaarma, 5 kg 960 g.

3. koht võistkond Vobla koosseisus Marcos-Ervin Helmik ja Renaldo Kibildas, 5 kg 680 g.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles