TÜ akadeemiline naiskoor valiti taas vabariigi parimaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor ja dirigent Triin Koch.
Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor ja dirigent Triin Koch. Foto: Andres Tennus

Tartu Ülikooli akadeemiline naiskoor võitis 14.-16. aprillini peetud rahvusvahelisel koorifestivalil «Tallinn 2011» naiskooride kategoorias esikoha ning pääses esinema Grand Pirx` vooru. Lisaks pälvis Triin Koch Eesti dirigendi eripreemia, millega tunnustatakse kõrgeima punktisumma saanud Eesti koori dirigenti.


Koorifestivalil oli naiskooride kategooria osalejate arvult üks suuremaid, sellest võttis osa üheksa koori, vahendas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Naiskoor võitis kuulajate ja žürii südamed, esitades kohustuslikule loole lisaks Ester Mägi ja Veljo Tormise loomingut. Kõikide osalenud kooride hulgast valiti Grand Prix` vooru kuus paremat, nende hulgas ka ülikooli naiskoor.

Žürii esimees Rootsi koorijuht Bo Johansson kiitis lõputseremoonial konkursi kõrget taset ning tõdes, et konkursid ning sellega kaasnev ettevalmistus aitavad tõsta kooride kunstilist taset. Konkursi Grand Prix` võitis Läti kultuuriakadeemia segakoor Sola.

Tallinna koorifestival on Eesti ainus rahvusvaheline koorikonkurss, mida peeti 12. korda. Sündmus tõi Tallinnasse kokku 35 koori ja seitse vokaalansamblit. Riikidest olid esindatud Ameerika Ühendriigid, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Saksamaa, Sloveenia, Soome, Šveits, Tšehhi, Ukraina ja loomulikult Eesti.

Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori järgmine üleastumine on pühapäeval, 15. mail kell 16 Tartu Ülikooli aulas, kus tuleb esmaettekandele ka Tõnu Kõrvitsa uudisteos «Laulud laulude laulust», mis on kirjutatud naiskoori 65. sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles