Hüdrokülv tegi Toome nõlvaga peaaegu imet

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toome nõlva viimane osa sai hüdrokülviga kaetud 2. augustil.
Toome nõlva viimane osa sai hüdrokülviga kaetud 2. augustil. Foto: Jaan Olmaru

Vaid kaks nädalat tagasi Pirogovi platsi taha jäävale Toome nõlvale hüdrokülviga pritsitud muruseemnest on tänaseks kasvanud roheline muruvaip.

Tartu linnamajandusosakonna juhataja asetäitja Andres Pool ütles, et kindlasti sai nõlv sellisel moel kiiremini ja paremini roheliseks, kui tavalise muru külvamisega, aga päris rahul linn siiski tulemusega ei ole.

«Käisime seda kolmapäeval hindamas ja me tahame, et seal tehtaks veel parandusi. Üldiselt on suhteliselt hästi, aga seal on kohti, kus vist sai seemet hõredamalt ning praegu me seda tööd siiski veel vastu võtnud pole,» rääkis Pool.

Pooli sõnul võiks moodsat külvimeetodid kasutada tulevikus haljastamisel laiemalt, kuid paraku pole tellitud töö kõige odavam. «Kindlasti on see kallim kui tavaline külvamine. Aga just järskudel nõlvadel on hüdrokülv igati sobiv,» sõnas Pool. Linn on ka otsustanud, et sel aastal värsket muruvaipa niitma ei hakata, sest nii juurduvad taimed paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles