Minister: ebaseaduslike valimistega peaks tegelema politsei

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Jaak Aab
Riigihalduse minister Jaak Aab Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi riigikohus pole ühelegi avalduse esitanud omavalitsusele esialgset õiguskaitset kohaldanud, teab riigihalduse minister Jaak Aab, et mõned sundliitmise otsuse saanud omavalitsused püüavad iseseisvalt valimisi läbi viia ning valitsusel on selliste sammude takistamiseks plaan olemas.

«Selliseid noote on minuni jõudnud Koerust ja ka Palalt. Rõhutan, et sellisel juhul on tegemist ebaseaduslike valimistega,» märkis teisipäeval Tartumaa omavalitsusjuhtidega kohtunud minister Aab.

Mis siis ikkagi teha, kui tõrksad vallad 15. oktoobril omal algatusel valimised korraldavad? «Et tegemist on ebaseaduslike valimistega, siis nende tulemused ei kehti. Kõlab küll küünilise naljana, kuid sellisel juhul peaks asjasse sekkuma politsei,» kostis Aab.

Samas arvas ta, et ehk ikka politsei ebaseaduslike valimiste peatamiseks sekkuma ei pea. «Valdade volikogud peavad aru saama, et sundliitmise otsuse saanud omavalitsustes isekeskis valimisi läbi viia on ebaseaduslik,» rõhutas minister.

Reede pärastlõunal läkitas riigihalduse minister Tartu Postimehele eelöeldu täpsustuseks järgneva kommentaari: «Rääkisin täna Pala vallavanemaga ja ta kinnitas, et nad täidavad seadust ning valmistavad kohalikke valimisi ette maavanema poolt otsustatud valimistoimingute järgi. Igasugune muu informatsioon on tema sõnade kohaselt väär,» ütles Jaak Aab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles