Galerii: linnapea tabatud kopsakas nurg kuulutas Emajõe festivali avatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peipsi kandis on tore ütelus kalapüügi-, täpsemalt saamise kohta: «Too mees, kes püüab, too ikka midagi saab, aga too, kes ei püüa, jääb s***a kanti ilma.» Mõttetera paikapidavust kinnitas tänasel Emajõe festivali avamisel ka Tartu linnapea Urmas Klaas, kes sikutas sümboolsel avapüügil välja kopsaka nuru, sihvakast viidikast rääkimata.

Linnapea tulemus väärib tunnustus, sest Emajõgi on tuntud äärmiselt tujuka püügikohana - on teada mehi, kes veedavad õngeridvaga jõe ääres nädalaid, tabamata selle aja jooksul ainsatki kala!

Festival saab aga tõelise hoo sisse homme ehk 18. augustil, mil on spordipäev. Toimub rahvusvaheline rammumeeste võistlus, SUP-laua Eesti meistrivõistluste karikaetapp, seitsme silla ujumismatk, sõudjate sprindivõistlused ning meelelahutuslik demonstratsioonvõistlus SUP-laua sõidus. Esinevad Marko Matvere ja Peep Raun.

Festivali perepäeval, 19. augustil tiirutavad lodjakoja, Sisevete Saatkonna, Dorpati kai ning Luunja sadama vahel jõetrammid Pegasus, Alfa ja lodi Jõmmu. Dorpati ja Sadamateatri vahel toimub esmakordselt Emajõe festivali raames jõe põhja ja kallaste koristamine.

Sukeldumiskeskus Maremark Tartu koos vabatahtlike sukeldujatega plaanib tuua jõe põhjast välja vanu rehve, prahti ja ühe laeva vraki. Festivali perepäeval leiab aset ka «Emajõe VESTival», mille organiseerivad väiksematele veearmastajatele Piip ja Tuut – klounipaar räägib Sisevete Saatkonnas ohutust jõekasutusest ja annab kaks etendust. Õhtul astub lavale Elina Born Band.

Pühapäeval, 20. augustil tähistatakse Emajõe ääres Kalevipoja ausamba juures Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 26. aastapäeva. Esmakordselt toimub Tartus sel päeval ka rahvarõivaste tuulutamine, sest pidulik päev pakub hea võimaluse rahvariided selga panna ja kesklinna parki piknikule tulla.

Emajõe festivali ning rattavõistluse Hawaii Ekspress Gran Fondo Estonia lõpetab ansambli The Tuberkuloited kontsert Sisevete Saatkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles